Çalışanlara yeni alışılagelmiş tavsiyeleri

Normalleşme sürecinde de maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına aktarmak koşul… İşte çalışanlar için toplu nakliye araçlarında ve ofiste dikkat edilmesi gereken noktalar…– Servis ve toplu nakliye aracını kullananlar vasıta içerisindeki yüzeylerle temastan olas

Çalışanlara yeni alışılagelmiş tavsiyeleri

Normalleşme sürecinde de maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına aktarmak koşul… İşte çalışanlar için toplu nakliye araçlarında ve ofiste dikkat edilmesi gereken noktalar…

– Servis ve toplu nakliye aracını kullananlar vasıta içerisindeki yüzeylerle temastan olası olduğunca kaçınmalı. Kalabalık araçlara binilmemeli. Serviste ve toplu nakliye araçlarında maske içten şekilde takılı olmalı. Yüzeylerle temas sonrası eller dezenfekte edilmeli. Eldiven kullanılmamalı.

– Asansör yerine mümkünse merdivenler ya da yürüyen merdivenler tercih edilmeli. Yüzeylerle temastan kaçınılmalı, temas edildiyse eller dezenfekte edilmeli.

– Çalışanlar işe başlamadan önce ve çalışma süresince açıklanmış aralıklarla asgari 20 saniye baştan başa ellerini su ve sabunla yıkamalı.

KLİMALARA DİKKAT!

– Çalışma ortamlarında maske ağzı ve burnu tamamiyle kapatacak şekilde kullanılmalı, eller sıkça yıkanmalı veya el dezenfektanı ile temizlenmeli. İş arkadaşlarıyla araya 1.5 metre mesafe konmalı.

– Klimalar virüs yayması açısından riskli. Pak hava veriyorsa sorun yok oysa ortamın havasını filtre edip yeniden veriyorsa risk unsuru olabilir. bu nedenle ofiste çalışırken mümkünse pencerelerin açık olması daha uygun olur.

Doç. Dr. Elif Hakko

ORTAK EŞYA KULLANMAYIN

– Sosyal mesafe kurallarına bilhassa açık ofislerde, yemek yemek ve nehir-kahve molalarında maske çıkarıldığında da uyarı edilmeli. Maskeler eller dezenfekte edilmeden çıkarılmamalı ve ortalıkta bırakılmamalı.

– Bilgisayar klavyeleri, telefon ve öteki cihaz yüzeyleri yüzde 70'lik alkolle silinerek dezenfekte edilmeli. Her çalışan sadece kendi telefon, kalem ve masasını kullanmalı, olası olduğunca öteki çalışanların ekipmanlarını kullanmamalı.

– Toplantılar mümkünse telekonferans veya videokonferans olarak yapılmalı, muhtemel değilse daha eksik kişinin katılımıyla gerçekleştirilmeli.

AÇIK BÜFELERDEN UZAK DURULMALI

– Lokanta ve yemekhanelerde sosyal mesafe korunmalı. Olası olması durumunda çalışanlar vardiyalı şekilde yemek yemek yemeli, temas azaltılmalı. Masa ve sandalyeler arasındaki mesafeye uyarı edilmeli.

– Servis kaşıkları, tabaklar herkes tarafından ellendiği için açık büfenin tehlikeli olduğu yönünde ortak bir manzara var. Açık büfe ve açıkta olan yiyeceklerden uzakta durulmalı. Paketlenmiş çatal-kaşıklar çözüm olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER