Çocuklar karma virüs tehdidi altında

Okulların açıldığı günden bu yana başta influenza olmak üzere çocuklarda görülen solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın hiç ivme kaybetmediğini vurgulayan Uzm.

Çocuklar karma virüs tehdidi altında

Okulların açıldığı günden bu yana başta influenza olmak üzere çocuklarda görülen solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın hiç ivme kaybetmediğini vurgulayan Uzm. Dr. Mahmoud Salim “İnfluenza türleri çok yaygın. Buna RSV ve başka virüsler de eşlik edince tablo ağırlaşmaya başladı’’ dedi.

Son zamanlarda çoklu virüsler özellikle çocuklarda yaygın görülüyor. Bu nedenle hastalık daha ağır seyrediyor ve iyileşme süresi uzuyor. Ülkemizde şu dönemde en fazla halk arasında domuz gribi olarak bilinen influenza A'nın görüldüğünü belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmoud Salim, “Ek olarak da solunum yolu enfeksiyonuna yol açan bronşiolit, RSV denilen ve bebeklerde bronşiolite neden olan virüsü çok yaygın şekilde görmeye başladık. Diğer yandan Covid ve varyantlarının görülme oranları yükselmeye başladı. Dolayısıyla şu anda en başta çocukları yoğun bir şekilde etkileyen virüs karması yaşıyoruz” dedi ve bunun sebepleriyle çocukları virüs bombardımanından koruma yollarını şöyle anlattı…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER