Corona sebebiyle vefat eden Dr. Yavuz Kalaycı görev yaptığı yerde anıldı

Aile Hekimi Dr.

Corona sebebiyle vefat eden Dr. Yavuz Kalaycı görev yaptığı yerde anıldı

Aile Hekimi Dr. Yavuz Kalaycı'nın corona virüsü sebebiyle vefatı dolayısıyla, tahsis yaptığı Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) anma töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Idare Heyeti üyeleri, aile hekimleri, egzersiz arkadaşları ve sağlık durumu çalışanları katıldı.

ÖNCE BABASINI DAHA SONRA ANNESİNİ KAYBETTİ

Dr. Yavuz Kalaycı ile 3 yıldır beraber çalışan Dr. Cansu Begüm Üceş, “Cenazesine doktorlar olarak yalnızca biz katılabildik. Keza sokağa çıkma kısıtlaması olmasından nedeniyle hem de cenazeler yapılamıyor. Kilyos Mezarlığı’nda annesinin yanına defnedildi” dedi.

Törende konuşan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kutbettin Demir, “İstanbul'da 160 meslektaşımızdan bir parça başına. Ayrıca kendisi keza anne ve babası yakın dönemde hastalandılar. Önce yoğun bakımda babasını, birkaç gün daha sonra annesini kaybetti. Benzer dönemde entübe olarak 20 güne yakın yaşam mücadelesi verdi. Dr. Yavuz Kalaycı, ailesini, sevdiklerini, 6 ve 10 yaşındaki kız çocuklarına kavuşmak için çok çaba verdi. 32 sene baştan başa yaşam kurtarmaya çalıştı” dedi.

“ATAMA ŞEHİDİ SAYILMALI”

Sağlık çalışanlarının yanına edinmek için kutlama töreninin gerçekleştirildiğini açıklayan Demir, “Biz biriz çağrıda bulunmak istedik. O yüzden buradayız. Dr. Yavuz Kalaycı'nın resmi olarak da görev şehidi sayılmasını gerektiğini düşünüyoruz. Bizim için zaten böyle. Çünkü biz gerçek bir savaş ve salgınla uğraş içindeyiz. Bütün sağlık durumu çalışanlarının morallerinin en üstteki düzeyde tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Doktor beyin huzurunda onun en son dediği şekliyle meslektaşlarına emanet ettiği 6 ve 10 yaşındaki kız çocuklarının bize de emanet olduğu, o emanete sahip çıkacağımızı en kuvvetli şekilde söylemek istiyorum” dedi.

“ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Sosyal medyadaki bazı iddialarla ilgili soruyu yanıtlayan Demir, “Özellikle kardeşinin vefat ettiği, eşinin yoğun bakımda olduğu gibi açıklamalar oldu. Bunlar hatalı. Yalnız annesini ve babasını ne yazık ancak kaybetti. Koronadan nedeniyle kaybedildiği söylendi. Birlikte hastalandılar. Testler yüzde 50-60 ölçüyor. Kliniği ve öteki bulguları doğruysa korona olarak çare görüyor. Ona kadar defnediliyor. Çocuklarını itimat ettiği dürüst. Dönem arkadaşlarına söylenmiş bir şey bu. Biz hepimiz aynı duygu içindeyiz. Bizlere de bir şey olduğu süre meslektaşlarımızın kardeşlerimizin hiçbir şey söylemesek bile sevdiklerimize sahip çıkacağının farkındayız. Biz de o duyguyla çocuklarına sahip çıkacağız” dedi.

İstanbul İl Sıhhat Müdürlüğü yetkilileriyle konuştuğunu açıklayan Demir, “Sağlık Durumu Bakanlığı ile görüştüklerini, Sağlık Bakanlığının onayladığını, devlete ait yazının yazılacağını onaylama geldikten sonradan da Nişanca Aile Sağlığı Merkezinin Dr. Yavuz Kalaycı Aile Sağlığı Merkezi olarak isminin değişeceğini açıklama ettiler” dedi.

Törende gerçekleştirilen konuşmaların arkasında saygı duruşunda bulunuldu. Peşinde Kalaycı’nın masasına karanfil bırakıldı.
İHA

İLGİLİ HABERCorona yüzünden hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı için anma töreniCorona yüzünden hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı için kutlama töreni
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER