Corona virüslü bayan nişana katıldı, 45 kişiye deneme yapıldı

Tavşanlı ilçesine bağlı Tepe beldesinde bir vakit önce nişanlanan çiftten, kız tarafı nikah alışverişi için Manisa’dan beldeye geldi.

Corona virüslü bayan nişana katıldı, 45 kişiye deneme yapıldı

Tavşanlı ilçesine bağlı Tepe beldesinde bir vakit önce nişanlanan çiftten, kız tarafı nikah alışverişi için Manisa’dan beldeye geldi. Burada iki aile toplu olarak yemekte buluştu. Bir gün daha sonra sabahleyin saatlerinde bir takım kişilerde corona virüsü belirtileri görülmeye başlandı.

Bunun üzerine yemeğe katılanlara Covid-19 testi yapıldı. İki aileden 9 kişinin corona virüsü taşıdığı saptandı. İlçe Sıhhat Müdürlüğü filyasyon ekibince yapılan araştırmada yemeğe katılanların 6 bambaşka binada oturduğu tespit edildi. Testleri fazla çıkanlardan bazıları hastanede tedaviye alınırken, bazıları ise konuk evinde izole edildi.

YEMEKTEN DAHA SONRA NİŞANA KATILMIŞ

Nişanlı çiftin yemeğine katılan ve testi artı meydana çıkan bir kadının, aynı gece başka bir akrabasının nişanına katıldığı ortaya çıktı. Afiyet Müdürlüğü filyasyon ekibi, kadının nişanda bağlantı etmiş olabileceği değerlendirilen 45 birey belirledi. Sıhhat ekiplerince bu kişilere Covid-19 testi yapıldığı öğrenildi. Sonuçların bugün belirli olacağı ve pozitif olgu çıkması durumunda yeni karantinalar uygulanabileceği kaydedildi.

İLÇE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Tepecik Belde Belediye Başkanı Ahmet Tekin, ilçe sakinlerinin huzursuz olduğunu ifade ederek, “Belde sakinlerimizin akrabalarıyla toplu şekilde yemekte bir araya gelmelerinden kaynaklanan, isteksiz olarak de olsa Covid-19 vakasına rastlandı. Ailelerimizi tabi oysa aile içi olduğundan dolayı birkaç kişide bu vakaya rastlanınca kiminle görüştün, tanıştın diyerek 10-15 kişiye vardı.

Şu anda testler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. İlçe sağlık kuruluşumuz bununla ilgili zorunlu tedbirleri aldı. Kaymakamlık ve güvenlik güçleri kısmı kısıtlama ile evleri karantinaya aldı. Belediye olarak da dezenfektan çalışmalarına devam ediliyor. Halkımızın sosyal mesafe ve sağlık bakanlığımız kadar yapılan açıklamalara uymaları fazla manâlı. İnşallah bu vakadan yakın zamanda kurtulmamızı ve vatandaşlarımızın dinç şekilde evlerine dönmelerini temenni ediyorum” dedi. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER