Financial Times Yazdı: 'Mansur Yavaş Sosyal Yardımlarla Star Gibi Sivrildi'

İngiliz Financial Times gazetesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kampanyalarını ve korona salgını her tarafında yaptığı yardımları inceledi.

Financial Times Yazdı: 'Mansur Yavaş Sosyal Yardımlarla Star Gibi Sivrildi'

İngiliz Financial Times gazetesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kampanyalarını ve korona salgını her tarafında yaptığı yardımları inceledi. Yavaş için 'sürpriz star' tanımını yapan gazete, Ankara halkının yüzde 65’inin ve AKP seçmenlerinin yarısının Mansur Yavaş’ın salgındaki performansını başarılı bulduğunu yazdı.

s-98a47f2c178cac41b7243cb886bf6a7e55769d
İngiliz Financial Times gazetesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a karşın yüksek seçmen onayını inceledi.Ankara Büyükşehir Belediyesi”nin öncülük ettiği “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyası ile Koronavirüs salgınında bedensel zorluğa düşen Ankaralıların marketlere ve mağazalara olan borçlarının ödendiğini bildiren Financial Times, geçmişte buna benzer sosyal destek kampanyalarına AKP’nin öncülük ettiğini hatırlattı.

'Erdoğan'ın yok Yavaş'ın oyları arttı'

s-4c5f3df5256d2575f9be3a98be7734e65cd2c2
Araştırma şirketi Metropoll’un verilerine tarafından Koronavirüs salgınıyla birlikte sadece Erdoğan’a yok Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik seçmen onayında da büyüme yaşandığına uyarı çeken Financial Times, bu süreçte bilhassa Mansur Yavaş’ın “sürpriz star” olarak sivrildiğini belirtti. Haberde aktarılan verilere kadar Ankara halkının yüzde 65’inin ve AKP seçmenlerinin yarısının Mansur Yavaş’ın salgındaki performansını başarılı buluyor.

'Erdoğan'ın yardımları yasaklaması yeni kampanyaları doğurdu'

s-e2e20dbb967b341f61b26cdb09746b68629671
Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmesinden kısa vakit daha sonra Mansur Yavaş’ın taksi şoförleri, gündelikçiler, kuaförler ve berberler gibi salgından en ağır etkilenen kesimlere karşın destekleri devreye soktuğunu belirten Financial Times, bu kesimlere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları çağrısı yapıldığını kaydetti. Erdoğan’ın büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarını yasakladığını aktaran gazete, bunun üstüne “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyasının başlatıldığını vurguladı.

'İnsanların iyilikseverlik duygularına dokundu'

s-f9eddfcc21d5e667ddd6d220e1fd81bf494d0a
Mansur Yavaş’ın, hayırseverlerin internet yoluyla zordaki vatandaşların şu ve doğal gaz ücretlerini ödemeleri ve peşin para para yardımında bulunmalarına öncülük ettiğini de belirten Financial Times, sadece bu kampanyada 28 milyon lira destek toplandığını anlattı. Kampanyaya karşın ilgiyi yorumlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım işleri yöneticisi Mustafa Ünsal, “İnsanların iyilikseverlik duygularına dokundu” değerlendirmesinde bulundu.AKP’nin yalnızca yardım kampanyasını yok Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başka alanlardaki projelerini de engellediğini gösteren Financial Times, buna rağmen Mansur Yavaş’ın popülaritesinin azalmadığını, aksine objektif belediyeciliğin, ona geçmişte kuşkuyla bakanların zihin değiştirerek destekçileri arasına kattığını belirtti.

'Ankara'da büyük saygı kazandı'

s-c26b969e247d48e296f407dfa6b3c140c0d3e8
Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu’nun Ankara ofisi yetkilisi Özgün Ünluhisarcıklı ise Yavaş’ın bir politikacı gibi yok bir devlet adamı gibi davrandığını, bunun da ona Ankara’da büyük hürmet kazandırdığını açıklama etti.

PİAR tarafından yapılan araştırmada Yavaş en başarılı belediye başkanı seçilmişti

Mansur Yavaş Yüzde 73 ile İlk Sırada: PİAR 'En Başarılı Belediye Başkanları' Anketini Paylaştı -

Keza bakabilirsiniz

İyice Aşık Olduk! Mansur Yavaş Koronavirüs Sürecinde Belediyeye Ait Kiraları Almayacaklarını Açıklayınca Millet Coştu - Mansur Başkan Kalbimizi Çalmaya Devam Ediyor! Mazbatayı Eline Aldığından Beri Mansur Yavaş'ın Gönlümüzü Fetheden İcraatları - Kalbimizi Fethetmeye Son Gaz Devam! Mansur Yavaş'ın Koronavirüs Salgını Boyunca Gerçekleştirdiği Tüm İcraatlar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER