Corona virüsü baş ağrısı yapar mı?

Corona virüsü (COVID-19), en son keşfedilen corona virüsünün neden olduğu bulaşıcı hastalıktır.

Corona virüsü baş ağrısı yapar mı?

Corona virüsü (COVID-19), en son keşfedilen corona virüsünün neden olduğu bulaşıcı hastalıktır. Bu yeni virüs ve rahatsızlık, salgının Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlamasından önce bilinmiyordu. COVID-19 semptomları arasında öksürük, alev, nefes darlığı, adale ağrıları, boğaz ağrısı, açıklanamayan tat ya da koku kaybı bulunur. Peki, corona virüsü baş ağrısı yapar mı? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik.

CORONA VİRÜSÜ HAKKINDA

Corona virüsü (COVID-19), Aralık 2019’da Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmıştır. Bu virüs daha önce bilinmiyordu. Corona virüsü bir virüs türüdür. Birçok bambaşka çeşidi vardır ve bazıları hastalığa niçin olur. Yeni tanımlanmış bir tip, yakın zamanda COVID-19 olarak adlandırılan solunum yolu hastalıklarının ortaya çıkmasına niçin olmuştur.

Yeni corona virüsü enfekte bir birey öksürdüğünde veya hapşırdığında havaya salınan damlacıklar aracılığıyla yayılır. Virüse maruz kaldıktan sonraki 14 gün içinde semptomların insanlarda ortaya çıktığı görülmektedir.

Foto: shutterstock

CORONA VİRÜSÜ (COVİD-19) BAŞ AĞRISI YAPAR MI?

COVID-19 semptomları aralarında öksürük, alev, nefes darlığı, adale ağrıları, boğaz ağrısı, açıklanamayan lezzet ya da koku kaybı, ishal ve baş ağrısı bulunur.

Bu semptomlar çoğunlukla hafiftir ve yavaşça başlar. Bazı ahali enfekte olduktan daha sonra herhangi bir semptom geliştirmezler. Çoğu insan (yaklaşık% 80) özel tedaviye ihtiyaç duymadan hastalıktan kurtulur. COVID-19 alan her 6 kişiden yaklaşık 1’i ağır hastalanmakta ve nefes almakta güçlük çekmektedir. Ihtiyar ırk ve yüksek kan basıncı, kalp problemleri veya şeker hastalığı gibi altta yatan tıbbi sorunları olanların önemli rahatsızlık geliştirme olasılığı daha yüksektir. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çeken millet tıbbi destek almalıdır.

İLGİLİ HABERBoğaz ağrısı neden olur? Boğaz ağrısına ne iyi gelir?Boğaz ağrısı neden olur? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? İLGİLİ HABERCorona virüsü belirtileri nelerdir? Corona virüsü başlangıçta nasıl belirtiler gösterir?Corona virüsü belirtileri nelerdir? Corona virüsü başlangıçta nasıl belirtiler gösterir?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER