Danıştay’dan hekimleri sevindiren karar

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK),; Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) başvurusu üzerine, 2018 yılı Ekim ayında yapılan, Güvenlik Soruşturması ve Kayıtlar Araştırması Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, “İlk kez ya da her tarafta halk hizmetine atananlara güvenli.

Danıştay’dan hekimleri sevindiren karar

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK),; Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) başvurusu üzerine, 2018 yılı Ekim ayında yapılan, Güvenlik Soruşturması ve Kayıtlar Araştırması Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, “İlk kez ya da her tarafta halk hizmetine atananlara güvenlik soruşturmasının uygulanacağı” düzenlenmesinin yürütmesini durdurdu. Aynı daire, Özel hastanelerde çalışacak emekli hekimler için yaş şartı sınırını hukuka tutarsız buldu.

“MESLEK İCRA YASAĞI SON BULMALI”

TTB'den yapılan açıklamada, güvenlik soruşturmalarının sonucu olumsuz olarak değerlendirildiği gerekçesi ile ataması yapılmayan hekimlerin ivedilikle  atamalarının yapılması önünde engel kalmadığı savunuldu.

Emniyet Soruşturması ve Evraklar Araştırması Yönetmeliğinin hiçbir dayanağının kalmadığı belirtilmiş açıklamada, “Danıştay'a açmış olduğumuz davada yönetmelikteki ‘birincil kere veya bitmiş kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar' ibarelerinin yürütmesi durdurulduğundan, bu uygulamaların bundan böyle dayanağı kalmamıştır. Karar gereğince güvenlik soruşturması uygulaması ile buna tabi olarak uygulanan iş icrası yasağı son bulmalıdır” görüşlerine yer verildi.

HEKİMLER İÇİN YAŞ ŞARTI HUKUKA AYKIRI

Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde 2015 yılı Ocak ayında yapılan değişiklik ve düzenlemelerin iptali için TTB'nin verdiği hukuk mücadelesine de Danıştay İDDK son noktayı koydu. Duruşma, Emekli tabiplerin kadro dışı geçici alıştırma hakkının yaş ya da başka bir şarta bağlanamayacağı sonucuna ulaştı.Karar uyarınca hangi yaşta ve nedenle olursa olsun kamudan emekliye ayrılan hekimler, planlamadan istisna tutularak alıştırma hakkı kazanmış oldu.

İLGİLİ HABERTTB'den Prof. Dr. Adıyaman: Büyük şehirlerde neden maske takma zorunluluğu yok?TTB'den Prof. Dr. Adıyaman: Büyük şehirlerde neden maske takma zorunluluğu yok?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER