Demet Evgar’a uzman uyarısı: Alerjik reaksiyonu varsa…

Ivedi Servis Uzmanı Doç.

Demet Evgar’a uzman uyarısı: Alerjik reaksiyonu varsa…

Ivedi Servis Uzmanı Doç. Dr. Rana Dişel, corona virüsü salgınında normalleşe dönemine geçilmesinin peşinde kontrollü olarak dışarı çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Özellikle açık alanlarda sık görülen arı sokmasına rağmen vatandaşların yanlış bilgilere sahip olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dişel, arı sokan bireyin hemencecik sıhhat kuruluşundan yardım alması gerektiğini kaydetti. Sokulan kişinin, vefat riskinin de olduğunu belirten Doç. Dr. Dişel, “Bir insanın arı sokmasına aleyhinde alerjisi varsa da ölebilir. veya sokulan yer, kişinin solunum yolunu tıkıyorsa, örneğin ağzında, burnunda, solgun borusunda ve dilinde ise şişliğe sebep olur ve oksijen alamaz.

Mutlaka bir afiyet kuruluşuna başvurması gerekir. Bu sokma baş bölgesindeyse bu çabucak şişkinlik yapar ve bitik alma tıkanabilir. Bana bir şey olmaz demek ve kendince tedbir elde etmek içten yok” dedi.

DEMET EVGAR DA BU RİSKİN ALTINDA

Oyuncu Demet Evgar’ı evinin bahçesindeyken dudağından arının sokması üzerine konunun tekrar gündeme geldiğini anlatan Doç. Dr. Dişel, “Arının soktuğu birey balçık, yoğurt, diş macunu ve buzla bölgeye müdahale ediyor. Şüphesiz sağlık durumu kuruluşuna gelinmesi gerek. Sokulan cümbür cemaat risk altında. Demet Evgar’ın dudağında şişlik oldu. Bu nefes almasını engellemeyebilir. Ama, kendisini alerjik reaksiyonu varsa tehlike altında” diye konuştu.DHA

İLGİLİ HABERDemet Evgar'ın dudağını arı soktuDemet Evgar'ın dudağını arı soktu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER