Devlet Hastanesinden Doktor Muayenesi Nasıl Sıra Beklemeden Alınır? MHRS Hastane Randevu Ekranı Hızlı Çözüm

"Sıra beklemeden hastane randevusu nasıl alınır? MHRS sistemi ile devlet hastanelerine doktor randevusu almak isteyenlerin sıkça sorduğu soruları yanıtladık!

Devlet Hastanesinden Doktor Muayenesi Nasıl Sıra Beklemeden Alınır? MHRS Hastane Randevu Ekranı Hızlı Çözüm

Artık saatlerce devlet hastanelerinden randevu alma sorunu tarihe geçti! Peki en hızlı şekilde randevu nasıl alınır? Randevu almak isteyenler için gerekli adımlar ve detaylar burada. MHRS randevu almak için ipuçları ve MHRS şifresi alma yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler için okumaya devam edin... Sağlık randevularınız artık bir tık ötenizde: MHRS üzerinden hastane randevusu nasıl alınır? Doktor randevusu alma süreçleri mercek altında! MHRS ile istediğiniz ilçe ve branştan uygun randevuyu kolayca alabilirsiniz. İşte size özel MHRS randevu alma rehberi ve şifre işlemleri detayları...

MHRS Randevu Alma İşlemleri

Hastanelerden randevu almak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem, "Alo 182" çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturmaktır.

Diğer bir yöntem ise www.mhrs.com.tr adresinden randevunuzu oluşturmaktır. Web üzerinden randevu almak için; eğer daha önce üyelik kaydınız yoksa "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra açılan ekrandan "Üye Ol" seçeneğini seçerek üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer zaten üyelik kaydınız varsa, kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimden, istediğiniz tarihe randevunuzu oluşturabilirsiniz.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

WEB ADRESİ ÜZERİNDEN RANDEVU İPTALİ NASIL YAPILIR?

Eğer alınmış bir randevuya gidemeyecekseniz, randevunuzu iptal ederek başka kişilerin randevu almasına olanak tanıyabilirsiniz. Online randevu alma gibi, randevu iptali de yeni sistem sayesinde oldukça kolay hale gelmiştir. Hekim Randevu Merkezi'nin Online Randevu ekranına T.C. numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, Randevu Geçmişi bölümüne tıklayarak iptal etmek istediğiniz randevuyu seçebilir ve kolaylıkla randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS randevu alma işlemi adımları şu şekildedir:

1. MHRS şifreniz varsa, şifrenizle giriş yapabilirsiniz. MHRS şifreniz yoksa e-devlet üzerinden de giriş yapabilirsiniz.
2. "Hastane randevu al" kısmına giriş yapılır.
3. Bulunduğunuz il ve ilçe seçilir.
4. Ardından muayene edilmek istenen klinik belirlenir.
5. İl, ilçe ve klinik gibi seçenekler zorunludur. Ancak hastane, muayene yeri, hekim gibi diğer seçenekler tercihe bağlıdır.
6. Çıkan seçeneklerden uygun olan tarih seçilerek randevu kaydı oluşturulur.

E-NABIZ GİRİŞ

E- Nabız sistemi; Türkiye'de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemidir. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında kullanıma açılan E-Nabız sistemi vatandaşların hastane ilgili tüm işlemleri görüntüleyebileceği şekilde tasarlanmıştır. Yazılan ilaçlardan yapılan testlere, çekilen emar sonucundan, gittiği kliniklere kadar pek çok bilgiyi içinde barındıran sistem; vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

E-devlet şifresi veya aile hekimliğinden alınan geçici şifre ile sisteme giriş yapabilir, tüm kayıtlara ulaşabilirsiniz.

MHRS ÜZERİNDEN NEDEN RANDEVU ALINMAZ?

MHRS randevularının alınamama sebeplerinin ilki, kişilerin randevu oluşturmayı talep ettikleri yerde boşluk bulunmamasıdır. Kişilere hastane üzerinden de randevu verilmesi dolayısıyla her doktorun muayene saatleri MHRS randevu almak için açılmayabilir. Bunun yanında randevu alınmak istenen doktor görevinde olmayabilir. Bunun gibi birçok sebep dolayısıyla talep edilen sürelerde randevu oluşturulamayabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER