Diyarbakır corona virüsü salgınında her gün yeni pik noktası yaşıyor

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanmış olduğu Diyarbakır'da son iki hafta içerisinde corona virüsü vaka sayılarda yaşanan yükselme Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca'nın gündeminde olduğu gibi kentte yer alan esnaflarında gündeminde.Kentin bilhassa Sur ilçesinde vatandaşların.

Diyarbakır corona virüsü salgınında her gün yeni pik noktası yaşıyor

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanmış olduğu Diyarbakır'da son iki hafta içerisinde corona virüsü vaka sayılarda yaşanan yükselme Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca'nın gündeminde olduğu gibi kentte yer alan esnaflarında gündeminde.

Kentin bilhassa Sur ilçesinde vatandaşların maske takmadan dolaştığı görüldü. Maskesiz dolaşanlara 900 lira cezanın kesildiği şehir halkı, salgında her gün yeni bir pik noktasıyaşıyor.

“MASKE TAKMAYANLARA CİNAYET İŞLEMİŞ GİBİ BAKIYORUM”

Maskesiz sokağa çıkan kişilere tepki belirten esnaf İbrahim Yalaz, vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı. Yalaz, “Lütfen maskelerinizi takın, Zaten corona virüsü vaka sayılarından yükselme olduğunu Sağlık Bakanımız kişisel olarak söyledi. Ben bir esnaf olarak maske takmayan kardeşlerimizi sanki ceza işlemiş gibi görüyorum” dedi.

Maskesiz dolaşan ve sosyal uzaklık kurullarına uymayan vatandaşlara çağrıda bulunan Sur esnafı Adil Aydınlatılmış da “Siz kendi hayatınızdan ve kendi canınızdan vazgeçiyorsunuz lakin lütfen diğer insanların canına kast etmeyin. Bütün Diyarbakır halkına çağrım lütfen maskelerinizi takınız. Maske takmak insanların hak ve hukukuna girmeyiniz anlamına geliyor. İnsanlara bulaştırmayın bu hastalığı.

HASTANELERDE YOĞUNLUK VAR

Bazı kişilerde hastalığın değil olduğunu iddia ediyorlar. Lakin inanınız şuanda hastanelerimizde yoğunluk bulunmaktadır. Olgu sayıları Diyarbakır'da da fazladır. Bunun tek nedeni maskesiz gezmek, mesafe ve temizlik kurallarına uymamaktan kaynaklanmaktadır. Herkese çağrım lütfen sosyal mesafe kurlarına uyunuz, temizliğine dikkat ediniz, maskesiz dolaşmayınız ve insanların adalet ve hukukuna girmeyiniz” diye konuştu.

Diyarbakır’da son günlerde yüzün üstünde yeni vakanın belirlendiği büyük kasaba, her yeni yeni pik noktasına ulaşıyor. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının peşinde yaptığı açıklamada, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’da günlük vaka sayılarında göze çarpan düzeyde artma yaşandığını bildirdi. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER