'Hekimler zorlanıyor, muayene süresi 5 dakika'

Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, Aile Sağlığı Merkezlerinde hekimlerin hasta muayenesini 5 dakikada, hastane polikliniklerinde ise 5,5 dakikada yapmaya zorlandıklarını belirterek, "Sağlık çalışanlarının mevzuat ve uygulama ile ilgili sorunları var.

'Hekimler zorlanıyor, muayene süresi 5 dakika'

Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, Aile Sağlığı Merkezlerinde hekimlerin hasta muayenesini 5 dakikada, hastane polikliniklerinde ise 5,5 dakikada yapmaya zorlandıklarını belirterek, "Sağlık çalışanlarının mevzuat ve uygulama ile ilgili sorunları var. Hekimlerin gitme nedeni tükenmişlik. Yurt dışına insan gibi hekimlik yapmak için gidiyorlar, başka heveslerle değil" diye konuştu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, kentteki 10 sağlık meslek örgütü ve sendika adına açıklamalarda bulundu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ardıç, hekimlerin makul sürelerin çok altında hasta bakmaya zorlandıklarını, çalışma koşulları nedeniyle doktorların tükenmişlik duygusu içinde olduklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER