Kuzey Akımı'nın büyük bir bölümünün değiştirilmesi gerekebilir

Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi yatağı üzerinden gaz taşımak için inşa edilen hem Kuzey Akımı 1 hem de Kuzey Akımı 2 gaz boru hatları geçen ay hasar gördü ve büyük miktarda gaz sızıntısı meydana geldi. Gazprom CEO'su Alexei Miller, hasar gören Kuzey Akımı boru hatlarını.

Kuzey Akımı'nın büyük bir bölümünün değiştirilmesi gerekebilir

Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi yatağı üzerinden gaz taşımak için inşa edilen hem Kuzey Akımı 1 hem de Kuzey Akımı 2 gaz boru hatları geçen ay hasar gördü ve büyük miktarda gaz sızıntısı meydana geldi.

Gazprom CEO'su Alexei Miller, hasar gören Kuzey Akımı boru hatlarının büyük bir bölümünün değiştirilmesinin gerekebileceğini, Rusya'nın ise Karadeniz ve Türkiye üzerinden gaz ihracatını artırmayı planladığını bildirdi.

Miller, "Uzmanlar, böyle bir terör eyleminden sonra işi eski haline getirmek için çok büyük bir boru parçasını çok büyük arçasını kesmek ve hatta bu bölüme yeni bir bölüm inşa etmek gerektiğini söylüyor" dedi.

Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor. Rusya, Batı'yı işaret ederek bunu "uluslararası terör eylemi" olarak nitelendirirken, Avrupa Birliği bunu "sabotaj" olarak nitelendirdi.

Denizin altında 1.000 km'den (620 mil) fazla uzanan her iki boru hattı da olay sırasında atıl durumdaydı.

Kuzey Akım 2 boru hattındaki sızıntı durdu

 

Kremlin'den flaş Türk Akım açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER