Kuraklığın boyutu dehşet verici! Her 36 saniyede bir kişi ölebilir

Oxfam, Kenya, Somali ve Etiyopya'daki insani durumun hızla kötüye gittiğini, Somali'de 2011 kıtlığından beri en şiddetli kuraklığın görüldüğünü açıkladı. Doğu Afrika'nın 4 yağmur döneminde de yeterli yağış alamadığı ve gelecek 3 ay içerisinde de yağış döneminin .

Kuraklığın boyutu dehşet verici! Her 36 saniyede bir kişi ölebilir


Oxfam, Kenya, Somali ve Etiyopya'daki insani durumun hızla kötüye gittiğini, Somali'de 2011 kıtlığından beri en şiddetli kuraklığın görüldüğünü açıkladı.

Doğu Afrika'nın 4 yağmur döneminde de yeterli yağış alamadığı ve gelecek 3 ay içerisinde de yağış döneminin kötü geçmesinin beklendiği söylenen açıklamada, iklim değişikliğinin mahsullerin büyük bir kısmını yok ettiği ve hayvancılıkla uğraşanları geleneksel yaşam biçimlerini terk etmeye zorladığı ifade edildi.

Her 48 saniyede bir kişi açlıktan ölüyor

Açıklamada Somali, Kenya ve Etiyopya'da açlık kaynaklı ölümlerin mayıstan beri arttığı, bu dönemde her 48 saniyede bir kişinin öldüğü belirtildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası gıda fiyatlarındaki artışa değinilen açıklamada, mevcut durumun devamı durumunda bölgede yıl sonuna dek her 36 saniyede bir kişinin açlıktan ölme ihtimalinin olduğu belirtildi.

3 milyar dolar lazım

Oxfam, Güney Sudan, Somali, Kenya ve Etiyopya'daki ihtiyaç sahiplerine yeterli yardımın ulaştırılması için 3 milyar dolara daha ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Kenya'da kuraklık nedeniyle 109 fil hayatını kaybetti

ABD'de son bin 200 yılın en kötüsü: Mega kuraklık!

Prof. Dr. Yüksek: Doğa uzun zamandan beri kuraklık sinyalleri veriyor

Çad'da 2,1 milyon kişi açlıkla savaşıyor

Akut açlık son 6 yılda iki kattan fazla arttı

BM: Afganistan'da 6 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER