NATO'dan Avrupa'da caydırıcılık tatbikatı

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'den (NATO) yapılan açıklamaya göre, NATO müttefiki 14 ülkenin hava kuvvetleri her yıl düzenli olarak icra edilen “Steadfast Noon” adlı tatbikatta nükleer caydırıcılık kabiliyetlerini sınayacak. Steadfast Noon tatbikatı 17-30 Ekim tarihlerinde.

NATO'dan Avrupa'da caydırıcılık tatbikatı

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'den (NATO) yapılan açıklamaya göre, NATO müttefiki 14 ülkenin hava kuvvetleri her yıl düzenli olarak icra edilen “Steadfast Noon” adlı tatbikatta nükleer caydırıcılık kabiliyetlerini sınayacak.

Steadfast Noon tatbikatı 17-30 Ekim tarihlerinde ev sahibi Belçika ile Kuzey Denizi ve İngiltere hava sahasında gerçek silahlar kullanılmayarak düzenlenecek. Tatbikatta çeşitli tiplerde 60 savaş uçağı kullanılacak. Bunlar arasında dördüncü ve beşinci nesil savaş jetleriyle gözetleme uçakları ve tanker uçaklar bulunacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan diğer tatbikatlarda olduğu gibi bu yılda ABD’ye ait uzun menzilli bombardıman uçakları B-52’ler kullanılacak. B-52’ler ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde bulunan Minot Hava Üssü'nden kalkacak.

“Steadfast Noon” tatbikatı her yıl farklı bir NATO ülkesinin ev sahipliğinde düzenleniyor.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, tatbikatla ittifakın nükleer caydırıcılığının etkin ve güvenli olmasının sağlanacağını bildirdi.

NATO üyesi 14 ülke ve Finlandiya anlaştı

 

Kuzey Kore'ye göz dağı: ABD'den, Japonya ve Güney Kore ile ortak tatbikat

 

Kore Yarımadası'nda ortak deniz tatbikatı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER