Macaristan, Rusya'ya yönelik yaptırımları halka soruyor

"Ulusal Konsültasyon" adlı ankette, Rusya'ya yönelik petrol, doğalgaz, ham madde, nükleer yakıt ve turizme yönelik yaptırımlarla ilgili 7 soru var. Hükümetin resmi Facebook hesabından, "Konsültasyon soruları bugünden itibaren posta kutularına ulaşacak.

Macaristan, Rusya'ya yönelik yaptırımları halka soruyor

"Ulusal Konsültasyon" adlı ankette, Rusya'ya yönelik petrol, doğalgaz, ham madde, nükleer yakıt ve turizme yönelik yaptırımlarla ilgili 7 soru var.

Hükümetin resmi Facebook hesabından, "Konsültasyon soruları bugünden itibaren posta kutularına ulaşacak. Siz de soruları öğrenin. Biz, Brüksel yaptırımlarının bizi mahvettiğine inanıyoruz. Siz de fikrinizi paylaşın" açıklaması yapıldı.

Ankete 9 Aralık'a kadar cevap verilebilecek.

Orban: Yaptırımlar antidemokratik şekilde yürürlüğe konuldu

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya'ya yönelik yaptırımların antidemokratik bir şekilde yürürlüğe konulduğunu belirterek, Brüksel'deki bürokratların ve Avrupa elitinin yaptırımlar hakkında karar verdiğini ve bu yüzden halkın fikrinin önemli olduğunu ifade etti.

Ulusal meclisteki muhalefet partilerinden Momentum ise ankete tepki göstererek ülkede ekonomik kriz yaşanırken hükümetin sorumluluğu üstlenmek yerine yalan propagandaya milyarlarca forint harcadığını açıkladı.

Macaristan faiz koridoru üst sınırını artırdı

Macaristan: Arabuluculukta başarılı olan tek ülke Türkiye

Macaristan: Küresel enerji krizi yıllarca sürecek

Macaristan ve Sırbistan, Rus petrolü konusunda anlaştı

Avusturya ve Macaristan'dan Sırbistan'a 'göçmen' yardımı

Rusya'dan Macaristan’ın doğalgaz ödemelerine erteleme

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER