İzmir Tabip Odası: Özel sektördeki kronik hastalar unutuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni dönem normalleşme kararları çerçevesinde millet kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik rahatsızlığı olanların idari izinli sayılması, özel sektörde çalışan kronik hastalar için ise hiçbir tanımlama yapılmaması .

İzmir Tabip Odası: Özel sektördeki kronik hastalar unutuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni dönem normalleşme kararları çerçevesinde millet kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik rahatsızlığı olanların idari izinli sayılması, özel sektörde çalışan kronik hastalar için ise hiçbir tanımlama yapılmaması dükkan hekimlerinin tepkisini çekti.

İzmir Tabip Odası işçi sağlığı ve işyeri hekimliği komisyonu, Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un özel sektör çalışanlarına sahip çıkmasını istedi.

ÖZEL SEKTÖRDEKİ KRONİK HASTALARIN DURUMU BELİRSİZ

Kamuda çalışan 3 milyon çalışan ile ilgili Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Afiyet Bakanının tanımlama yaptığını, genelge çıkardığını, 16 milyon faal sigortalı işçinin çalışma yaşamının ise göz ardı edildiğini savunan hekimler, “Özel sektörde, fabrikalarda, atölyelerde, şantiyelerde çalışan ve kronik hastalığı yer alan çalışanlar, aylardır çalışmıyor ve ödenti alamıyor.

Özel sektör çalışanları yönetimle ilgili ve ücretli izinli sayılmadığı gibi bu çalışanların hangi koşullarda çalışma hayatına katılabileceği ve alınması gereken önlemlerin neler olması gerektiği konusunda bir bilgilendirme yapılmadı. Özel sektör çalışanlarıyla ilgili belirsizlik halen sürüyor. İşyeri hekimleri ne yapacakları konusunda bocalama yaşıyor” görüşlerini dile getirdi.

“İŞCİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEN SORUMLULUK SAHIBI BAKAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?”

İşyeri hekimleri Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un sorumluluğunu yerine getirmesini seve seve “İşçi sağlığı ve meslek güvenliğinden sorumluluk sahibi Bakan siz değil misiniz?”diye sordu. “Sıhhat Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu, virüsün, bulaş konusunda ulus çalışanları ile özel sektörde çalışanlar arasında fark yaptığına dair bilimsel bir veriyi açıklamamıştır.

Yeni corona virüsü bulaşta fark yapmaz iken, kronik hastalığı yer alan çalışanlara yönelik tedbirler konusunda çalışanlar arasında ayrımcılık yapılıyor” ifadelerini kullanarak, özel sektörde çalışanlardan kronik hastalığı olanların her hangi bir adalet kaybı yaşanmadan izinli sayılmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER