Bütün dünyada salgın inişe geçmişken Brezilya'da bir günde 1.262 kişi hayatını kaybetti

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da koronavirüse alt ölü sayısı 31 bin 199'a yükseldi.

Bütün dünyada salgın inişe geçmişken Brezilya'da bir günde 1.262 kişi hayatını kaybetti

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da koronavirüse alt ölü sayısı 31 bin 199'a yükseldi. Afiyet Bakanlığı raporlarına kadar, Brezilya'da son 24 saatte 28 bin 936 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Ülke genelindeki toplam enfekte sayısı 558 bin 237'ye ulaştı. ABD'den sonra dünyada azami korona virüsvakası olan ikinci ülke olan Brezilya'da son 24 saatte bin 262 kişi korona sonucu hayatını kaybetti. Bu sayı salgının başlamasından bu yandan ülkede görülen en yüksek koronaya emrindeki ölü sayısı olarak kayıtlara geçti.

Brezilya, ABD, İngiltere ve İtalya'dan daha sonra maksimum koronavirüse emrindeki ölümün yaşandığı ülke.

AZAMI YERLİLER ETKİLENDİ

Brezilya'da korona virüs salgınında azami yerli halkaların yaşadığı Amazonas eyaletini vurdu. Son 24 saatte korona virüse tabi ölümler aralarında 100'den artı yerli kabile üyesinin olduğu bildirildi.

Şehirde yaşayan insanlardan öbür bir şekilde beslenen ve ayrı yaşayan Amazonlardaki yerli halkın bağışıklık sistemi de öbür. böylece Amazonas'ın başkenti Manaus'ta yer alan Nilton Lins Hastanesi sadece yerli halkın tedavi edilebilmesi için yerinde ışık halkası getirildi. Bu hastalar için özel olarak 53 yoğun bakım ünitesi hazırlandı.

Tüm dünyada salgın inişe geçmişken Brezilya'da bir günde 1.262 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER