30 yıl sonradan ortaya çıkan oyun

Tom Cruise'un 1990 yılında beyaz perdeye yansıyan yarış filmi Days of Thunder, elbette Tom Cruise'un yanı sıra Nicole Kidman'ı da bulundurmasıyla o dönemde büyük alaka görmüş ve fazla sayıda izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başarmıştı.

30 yıl sonradan ortaya çıkan oyun

Tom Cruise'un 1990 yılında beyaz perdeye yansıyan yarış filmi Days of Thunder, elbette Tom Cruise'un yanı sıra Nicole Kidman'ı da bulundurmasıyla o dönemde büyük alaka görmüş ve fazla sayıda izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başarmıştı. Filmin anında ardından da oyun geliştiricileri filmin peşine düşmüş ve bir an önce video oyunlarına alıntı yapmak istemişti.

Bu konuda hemencecik çalışmalara başlayan dönemin manâlı oyun geliştiriclerinden Chris Oberth, NES, PC ve Game Zirve platformu için ortaya bir oyun çıkarttı, lakin nasıl olduysa bu oyun hiçbir vakit yayınlanmadı.

Oynat

Ama Days of Thunder hemen geri dönüyor. Oyun, Video Oyunları Tarih Vakfı göre çıkartılacak. Vakıf göre yapılan egzersiz sonrası Oberth'in çalışmaları satın küskün ve bu incelemeler arasından da Days of Thunder derlenip yığılmış.

21 disklik bir yedeğin içinden çıkartılan Days of Thunder, üstünde birazcık çalışıldıktan sonradan ayrıntılarıyla oynanabilir olarak hazırlanmış. Şimdilerde oyun için son işlemler yapılıyor ve yakında GitHub üzerinden oyun severlere sunulacak.

Days of Thunder oyun içi videosunu hemencecik yukarıda izleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER