Eylemlere karşı aldığı tavır, yakında olacak olan seçimler öncesinde Trump'a pahalıya mal olacak

ABD'de siyahi George Floyd'un polis kadar öldürülmesi sonrası ülke genelinde başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilere ABD halkının yüzde 64'ü sempati duyuyor.

Eylemlere karşı aldığı tavır, yakında olacak olan seçimler öncesinde Trump'a pahalıya mal olacak

ABD'de siyahi George Floyd'un polis kadar öldürülmesi sonrası ülke genelinde başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilere ABD halkının yüzde 64'ü sempati duyuyor. Araştırma, Trump'ın bu konudaki tavrının da ABD halkı tarafından beğenilmediğini gösteriyor.

ABD'de George Floyd'un ölümü sonrası ülke genelinde başlayan gösterilerle ilgili Reuters/Ipsos bir anket yayınladı.

YÜZDE 64, GÖSTERİLERİ SEMPATİK BULUYOR

Reuters/Ipsos kadar yapılan kamuoyu araştırmasına göre, ABD'lilerin yüzde 64'ü gösterilerin düzenlenmesine sempatiyle yaklaşıyor. Ankete katılanların yüzde 27'si zor eylemlerine dönüşen gösterileri "dürüst" bulmadığını belirtirken, yüzde 9 "şüpheli" olduğunu söyledi.

YÜZDE 55, TRUMP'IN SİYASETİNİ YANLIŞ BULUYOR

Ankete katılanlar ABD Başkanı Donald Trump'ın protesto eylemlerine karşı aldığı sert tavrı da dürüst bulmuyor.

Ankete katılanların yüzde 55'i Trump'ın gösterilere karşı izlediği siyaseti hatalı bulduğunu belirtti. Trump'ın bu konudaki tutumunu içten bulanların oranı ise yüzde 30 civarında. Trump'ın başkanlık icraatlarını dürüst bulanların oranı da yüzde 39'da kaldı.

TRUMP, 10 PUAN FARKLA GERİDE

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Trump'a duyulan sempatinin halk müziği arasında gerilediği belirtiliyor.

Reuters/Ispos kadar başkanlık seçimleriyle ilgili yapılan diğer bir anket ise, Halkçı namzet Joe Biden'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın 10 puan önünde olduğunu gösteriyor.

Eylemlere karşı aldığı tavır, yaklaşan seçimler öncesinde Trump'a pahalıya mal olacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER