MHP'den Kanun Teklifi: 'Polis Elektroşok Cihazı Kullansın'

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. MHP'li Öztürk'ün, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifte 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişim öngörülüyor.

MHP'den Kanun Teklifi: 'Polis Elektroşok Cihazı Kullansın'

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

s-ecec3af477351916f9708c2106cd570ac7b0b8
MHP'li Öztürk'ün, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifte 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişim öngörülüyor. 3 maddelik önerge ile öbür ülkelerde de kullanılan elektroşok cihazını Türkiye'de atama yapan polislerin de kullanmasının önünü açıyor.

"İstenmeyen olayların önlemek için"

s-bf4d744cc5041f328ce8ae4fb1740ce09c5167
yasa teklifi hakkında yorumlama yapan Öztürk, "Kanun teklifimizin hazırlanmasındaki esas neden; fiili saldırıya maruz kalan polislerimizin ateşli silahtan önce, uyarıcı ve caydırıcı teçhizata sahip olması, ateşli tabanca kullanımına alt beğenilmeyen olayların önlenmesini, yeniden polislere saldırgan ve direnen belirsiz kişilerin direncini kırılabilmesi ve sahada devir yapan polisimizin kullandığı donanım bakımından güçlendirilmesini amaçlamaktadır" dedi.

"Güvenlik kuvvetlerinde yeni teçhizat ihtiyacı her geçen gün artıyor"

s-e2eb74f8cd2fd948c4c9f0bc19adaf525448ae
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk MHP'li Öztürk, kolluk kuvvetlerinin ağır şartlarda ödev yaptıklarına uyarı çekerek şöyle dedi:
"Günümüzde emniyet güçlerimiz çok ağır şartlar aşağıda görev yapmaktadır. Polisimiz bir yandan mesleğini iyi icra yapabilmek için gayret gösterirken, öteki yanlamasına da sorumluluklarını ve göreviyle ilgili hukuki süreçleri gözetmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere; bilhassa koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde meslek yükü çoğalan emniyet güçlerimize yönelik fiziksel saldırılarda da çoğalma laf konusudur. Emniyet güçlerimize yönelik gelişen fiili saldırılardan da görülmektedir oysa; toplumsal güvenliğin sağlanması ve suçla uğraş etmeleri konusunda, emniyet kuvvetlerine yeteri değin etkili ve caydırıcı hukuki yetkilerin tanınmasının yanında, yeni teçhizatların kullanılması ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda; halen fazla sayıda demokratik ve gelişmiş ülkenin elektroşok cihazı olarak tanımlanan teçhizatı emniyet birimlerince kullandığını görmekteyiz."

"Uyarıcı ve caydırıcı nitelikte"

s-a08196172b832e8bc6230ec02721e8cf2567db
ABD, İngiltere, AlmanyaFransa, İtalya, Kanada, İsviçre gibi ülkelerde laf konusu cihazın kullanıldığını kaydeden Öztürk, "50'yi aşkın ülkenin elektroşok cihazını kulanım amaçlarına bakıldığında; yanlışlıkla alev bölge silahla yaralama veya ölümle sonuçlanabilen olayların önüne geçilmesi, polise yönelik herhangi bir fiili saldırıda ateşli silahtan önce uyarıcı ve caydırıcı niteliğinin gözetilmesi gibi önemli nedenlerin olduğu görülmektedir. Konu bu kapsamda değerlendirildiğinde; elektroşok cihazının, ülkemiz güvenlik güçleri tarafından da kullanabilmesiyle çok sayıda gözden düşmüş olayın da önüne geçilebileceği değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER