Kadınlarda saç ekiminin detaylarını Hermest Clinic anlattı

Hermest saç ekimi yetklisi Esra Bayan, sohbetimizde saç ekimi sektöründe yalnız erkelerin değil kadınların da saç dökülmesi şikayetleri olduğunu ve kadınlarda saç ekimi talebi azımsanmayacak sayıda olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: “Kadınlarımızın saç ekiminde azam.

Kadınlarda saç ekiminin detaylarını Hermest Clinic anlattı

Hermest saç ekimi yetklisi Esra Bayan, sohbetimizde saç ekimi sektöründe yalnız erkelerin değil kadınların da saç dökülmesi şikayetleri olduğunu ve kadınlarda saç ekimi talebi azımsanmayacak sayıda olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: “Kadınlarımızın saç ekiminde azami problem yaşadığı nokta, erkeklerde olduğu gibi saç ekimi işleminin belirgin olması ve ırk tarafından ayrım edilmesi olmaktadır. Fakat gelişen teknolojiler ve işlemler doğru günümüzde artık saç ekimi sonrasındaki gün deha fazla yakından itinalı bir şekilde bakılmadığında saç ekimi işlemi emin olmamaktadır” biçiminde ifadesi doğrultusunda saç ekim yöntemlerinin ülkemizde ne kadar ileri noktalara vardığı kanıtlanmış oluyor.

Tıraşsız Saç Ekim Yöntemi ile Saç Ekimi Kesin Olmamakta

Saç dökülmesine karşısında sorunlar bazen beceriksiz vitamin değerlerini düzeltmek, şampuan değiştirmek yada doğal maske yöntemleri ile onarmak mümkün olmaktadır lakin daima bu değin şanslı olamıyoruz ve saç dökülmesi önlenemeyen bir sorun haline gelebiliyor bunun neticesi olarak;

• Kayıtlı bölgelerin dökülmesiyle kel kalınması durumu doğabilir,
• Bu kellik sebebiyle hoş olmayan kötü bir görüntü ortaya çıkabilir,
• Bu kötü görüntüsü nedeniyle özellikle kadınlarımız psikolojik ve estetik rahatsızlıklar yaşayabilirler.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebebleri Nelerdir

Kadınlarda saç dökülmesinin bir çok etkene yan olarak bir fazla nedeni olabilmektedir. Bu nedenlerden ön plana çıkanlar ise;

• Kadınlarda saç dökülmesinin sebeblerinden biri genetik faktörler olmakta ve kalıtsaldır. Androgenetik Alopesi olarak açıklama edilmektedir.
• Bilirkişi denetiminde olmayan ve çoğu kez başvurulan diyetler ve yanlış beslenme'nin bağlı etkisi olarak saç dökülmesine gözlemlenebilmektedir. Bu durumu yaşamamak için mutlaka bir diyetisyen kontrolünde diyet yapmayı seçmek gerekmektedir.

• Kadınların en çok yaşadığı problemlerden bir diğeri de doğuma endeksli olarak B12 vitamini eksikliği ve de Demir eksikliği problemidir. Özellikle demir eksikliği Anemi rahatsızlığına neden olmakta, anemi de kan hücrelerimizde hemoglobin eksikliğini meydana getimektedir. Hemoglobin eksikliği ise saç hücrelerimize zorunlu olan oksijenin taşınmasını azalmasına sebep olurken neticesinde saç dökülmesi sorunu ortaya çıkar.

• Bir diğer önemli niçin ise hormonlardır. Kadınların yaşamları esnasında yaşadığı hormonal değişiklikler ilerleyen süreçte saç dökülmesi sorunlarını meydana getirmektedir. Kadınlarda genel itibariyle yüzde 25 oranında olan saç dökülmesi problemi menopoz sürecinin başlamasıyla yüzde 50 seviyelerine çıkmaktadır. Bu menepoz sürecinde DHT hormonu saçın gelişimi için gereklilik duyduğu besini almasını engelleyerek saç köklerinin zayıflayarak ölmesine faktör olurlar.

Hermest Saç Ekim Merkesi Yetkilisi Esra bayan: “Kadınlardaki saç dökülmesi nedenleri erkeklerden öbür olması sebebiyle kadınlarda saç ekimi galibiyet yüzdesi başlıca daha düşük seviyelerde olmaktadır oysa dürüst başvuru formu ile yüzde 99 oranında başarı tutmak olası”

Saç Dökülmesi Teşhisi

Hem kadın keza de erkek bireylerde saç dökülmesi aynı gibi algılansa da birçok istikamet itibariyle saç dökülmesi öbür sebeplere dayanmaktadır. Erkeklerde genelde saç kayıpları tepecik noktası ve alın bölgesinin üzerinde gözlemlenmekte olup kadınlarda ise kafanın genelinde kayıplar gözükmektedir. Erkeklerde saç kaybı tespiti daha gizli gözlemlenirken bu tespit imkanı kadınlarda daha güç olmakta olup buna ast olarak bir uzman incelemesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Kadınlardaki saç dökülmesi nedenlerinin farklılığı dolayısıyla saç nakli işlemi galibiyet yüzdesinde genel itibariyle daha düşük olmaktadır. Kadınlarda saç ekiminin başarılı olması için bir tasarlama ihtiyacı gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır.

Kadınlarda Saç Ekimi Ne Kadar Başarılı Olmaktadır?

Bilindiği üzere saç ekimi işlemi FUE ya da DHI yöntemleriyle gerçekleştirilebilmektedir. Saç ekimi planlamaları şahsi olarak gerçekleştirilirken kadınlar için de özel olarak tasarlama yapılması çok kayda değer bir noktadır. Bu doğrultuda, kadınlarda saç ekimi bilirkişi olan doktorlar göre yapılacak konsültasyona ast kaybedilen saçları baştan olası olup galibiyet oranı yüzde 99'a değin çıkmaktadır. Hermest Clinic, kadınlara saç ekimi tedavisi uygulamaktadır.

Kadınlarda Saç Ekimi Tedavisi Ne Şekilde Yapılmaktadır

Saç dökülmesi şikayeti ile müracat eden kadınlara ilk kez uzmanlar göre saçın akma nedenlerinin tespit edilmesi gerekir. Saç dökülmesinin nedeni saptama edilmesi gerisinde özel olarak saç ekim planlanmasına geçilmektedir. Bu planlama çerçevesinde saç ekim yöntemleri menfaat ve dezavantajları hakkında detaylı bilgilendirme konsültasyon esnasında yapılarak hasta için en yerinde olan usul uzmanlar göre hasta ile birlikte belirlenir. Kadınlarda saç ekimi için uygulanan yöntemler;

• FUE yöntemi (Traşsız) ile saç ekimi yapabilir.
• DHI tekniğini (Traşsız ya da Uzun) ile de saç ekimi yapabilir.
Verilecek karar doğrultusunda saç ekim ugulamasına geçilerek ekim işlemi tamamlanır. Bu saç ekim işleminde belirtilen bir vakit için kızarıklık ve kabuk oluşmaktadır. Oysa bu koşul geçiçidir.

Saç Ekiminde FUE Yöntemi

Kadınlarda saç ekim işlemi birkaç teknik ile yapılmaktadır. Örnek olarak donörden temin edilen saç köklerinin toplanması ve eklenmesi şekilindedir. Bu yöntemi ise Traşsız FUE yöntemi diye ifade ederiz. Bu yöntemin aşamaları ise;
• İlk aşamada öncelikle donör bölge saptama edilir.
• Tespiti yapılan bu donör bölgeden tek tek saç kökleri toplanır.
• Saçların dökülme yaşandığı bölgeye kanallar açılır ve bu kanalların içerisine de alınan saç kökleri nakil edilir.
Donör bölge olarak özellikle saç köklerinin daha kuvvetli ve yogun olduğu bölge olan ense bölgesi seçim edilmektedir. Ense bölgesinden alınan saç kökleri uzun saçlar ile kapanacak olması nedeniyle bir açık sözlülük olmayarak estetik olarak göze fena gelen görüntülerde yaşanmayacaktır.

DHI Saç Ekim Yöntemi

Saç ekimi yaptıracak olan erkek veya bayan hastaya öncelikle bahşedilen bilgiler ve tasarlama sırasında bütün teknikler ayrıntıları ile aktarılmakta olup açlık edilen usul tercih edilir. Bu yöntemlerde DHI yöntemi;

• Traşsız Saç Ekimi: Bu yöntemde adi saç ekiminden bambaşka olarak saç ekimi yapılacak alan tıraş edilmez, donör bölgesinde ise yalnız saç köklerinin alınacağı bölge tıraş edilir. Ense bölgesinde tıraşlanan yer uzan saçlar tarafında kamufle edileceği için saç ekimi sonrası bu traşlanan kısım emin olmayacaktır. Kadınlarda saç ekimi traşsız saç ekimi yöntemi ile daha seri ve etkili bir hale gelmiştir.

• Uzun Saç Ekimi: Bu yöntemde ise donör alınacak bölge de dahil hiçbir yer tıraş edilmez. Dezenfeksiyon işlemi sonrası saçlar uzun halinde alınarak saç ekimi olacak bölgeye tıraş edilmeden saç entegre işlemi tedbirli bir şekilde uzun saç ekimi işlemi tamamlanır.

Saç Ekim Seansları Ne Şekilde Olmaktadır

Saç ekimi seansları için önce saç dökülmesi nedeninin tespitinin yapıldığı tetkik sonrası planlama aşamasına geçilir ve yerinde olan gün tespiti yapılarak saç ekim seansına geçilir. Kadınlarda saç ekimi çoğunlukla tek bir seans olarak yapılmaktadır. Seanstan 2 gün sonra genel muayene ve pansuman için hastane ya da kiliniğe gidilmesi gerekmektedir fakat saç ekimi sürecinde yatış işlemine gerek olmamaktadır. Saç ekimi ile saç arasındaki boşluklar saç kökleri ile tamamlanır ve gür saç görünümüne kavuşturulması hedeflenilir.

Kadınlarda Saç Ekim Sonrası

Kadınlarda saç ekim işlemi tek seans olarak yapılacağı için birkaç saat süren işlemler sonunda saç ihtiyacı olan bölgeler saç ile doldurularak işlem sonuçlandırılacaktır peşinde hastanede yatışa almaya ihtiyaç olmadan taburcu edilip bayağı yaşama devam edilebilir. Oysa ekim işlemi sonrası hafif şişliklerin oluşması, kızarıklık ve de kabuklanma oluşması alışılagelmiş bir durumdur ve de geçiçidir. Yalnızca uzun süreli kızarıklıklar ve şişliklere karşılık uzmanlara başvurulması yararlı olacaktır. Sıradan birkaç gün içerisinde son bulan bu belirtilerden sonradan jurnal yaşantıya devam edilir.

Kadınlarda Saç Ekim İşlemi Acı Verir Mi?

Saç ekim işlemi sırasında uzmanlar tarafından saç ekimi yaptıracak kişilere acı ve ağrılara aleyhinde zorunlu olan lokal anesteziyi uygulamaları sebebiyle saç ekim işlemi esnasında agrı veya acı hissedilmemektedir. İlerleyen dönemlerde ise saçlar arasındaki boşluklar saç kökleriyle dolmaya başlayacak ve bu dolma sırasında da 1 hafta hafif kaşıntı ve sancı hissedilmesi olasıdır.

Hermest saç ekim merkezi Kadınlara Saç Ekim İşlemi Uygulamakta Mıdır?

Hermest Clinic olarak kadın hastalarımıza onların hassasiyetlerini dikkate alarak kadınlara özel bilirkişi ekiple saç ekim tedavisi uygulamaktayız. Özel uzman kadronun nedeni ise kadınların saç ekim uygulaması erkeklerin uygulamasından farklılıklar içermektedir. Kadınlara başvuru sırasında ve ardından dikkat edilmesi gereken manâlı durumlar olmaktadır. Bu durumlar dikkate alınarak kadınlarda saç ekiminde başarılı neticeler elde edilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER