Nişan, düğün gibi organizasyonları erteleyin

Sosyalleşme ve yeni alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz'da açılacak olan nikah salonları yoğunluğun ve temasın artı olduğu alanlar… Dolayısıyla vakaların artması nedeniyle bu cins mekanlar riskli yerlerin başında geliyor… böylece önlemleri gevşetmemek bir dalgalanma yaşan.

Nişan, düğün gibi organizasyonları erteleyin

Sosyalleşme ve yeni alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz'da açılacak olan nikah salonları yoğunluğun ve temasın artı olduğu alanlar… Dolayısıyla vakaların artması nedeniyle bu cins mekanlar riskli yerlerin başında geliyor… böylece önlemleri gevşetmemek bir dalgalanma yaşanmaması için büyük tartma taşıyor.

Prof. Dr. Pınar Çıragil

BU SÜREÇTE RİSKLİ

Önümüzdeki dönemde nişan, nikah gibi toplu şahısların bulunacağı organizasyonlar da bu süreçte epeyce riskli. Zira maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeyenlerin sayısı da fazla pozitif… Şimdilik bu gibi toplu organizasyonların bir süre daha ertelenmesi faydalı olacaktır.

EĞER YAPILACAKSA…

Bu organizasyonlar yapılacaksa da açık mekanlarda düzenlenmeli ve minimum sayıda kişiyle gerçekleştirilmeli. Düğün ve nikahlarda şahitler ve çiftlerin birinci derece yakını anne baba ve kardeşlerle yapılması bu dönemde daha sağlıklı olacaktır.

Yakın temaslı oyunlardan kaçınılmalı, ikramlarda tek kullanımlık malzemeler seçim edilmeli. öte taraftan toplu organizasyonlar, iş toplantıları, kapalı mekanlarda yapılacak organizasyonları da bir süre daha ertelemekte yarar var.

TUVALETLERE DİKKAT!

Bu alanların tuvaletleri de mümkünse kullanılmamalı. Eğer zorunlu olarak kullanması gerekirse genel hijyen kurallarına uyulmalı ve mutlaka sifon çekilirken klozetin kapağının kapalı olmasına uyarı edilmeli. Eller de mutlaka asgari 20-30 saniye su ve sabunla yıkanmalı.

Mekan sahibini uyarın!

Kafe ve restoranlarda da bazı noktalara dikkat edilmeli. Yaz döneminde olduğumuz için restoranlar ve kafelerde mümkünse açık alanlarda oturulması daha dürüst olacaktır. Bu dönemde kapalı mekanlara girmemeye, girdiğinizde de çok uzun süre kalmamaya dikkat edin.

Lokanta ve kafelerde dışarıdaki masaların da aralarda mutlaka sosyal uzaklık kuralı gözetilerek yerleştirilmiş olduğuna dikkat edilmeli. Lokanta ve kafelerde masa araları fazla yakınsa mekan sahibi uyarılarak bu masaların boşaltılması sağlanmalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER