Prof. Dr. Feridun Acar ile bıçaksız beyin ameliyatı artık Türkiye’de

Ölüm riski üst seviyede olan beyin tümörü ameliyatlarını bıçaksız yapmak artık olası.

Prof. Dr. Feridun Acar ile bıçaksız beyin ameliyatı artık Türkiye’de

Ölüm riski üst seviyede olan beyin tümörü ameliyatlarını bıçaksız yapmak artık olası. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feridun Acar'ın Türkiye'ye getirdiği yöntemle beyin ameliyatı kafatası açılmadan da yapılabilecek. Gamma Knife adı verilen yöntemle herhangi bir cerrahi işlem olmadan 3.5 cm ve daha minik beyin tümörlerinin; tehlikeli işlemler gerekmeden, çabuk, kolay, kansız bir şekilde gerçekleşebileceğini aktaran Prof. Dr. Acar, keza bu yöntemin hastaların iyileşme süresini de epeyce kısalttığını açıklama etti.

                                

Günümüzde dünyada 300'ün üstünde Gamma Knife merkezi bulunduğunu gösteren Acar, Türkiye'de ise son olarak Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren Gamma Knife merkezinin de katılmasıyla toplamda 7 merkezin hizmet vermeye başladığını söyledi. Acar, Pamukkale Üniversitesinin Beyin ve Asap Cerrahisi Anabilim Dalının, Ege Bölgesi'nde Gamma Knife denilen uygulamayı kullanabilecek tek merkez konumunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Acar, yöntemin avantajlarını şöyle sıraladı:
“Yöntemin başarısı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bu yöntemle beyin tümörleri cerrahi operasyon olmadan çare ediliyor. Genel anesteziye lüzum yok. Hastaların büyük bir kısmı benzer gün içinde evlerine dönebilmektedir. Kan görülmeden, kafatası açılmadan seri bir şekilde çare edilen bir yöntemdir. Sadece birkaç saat sürüyor ve yoğun bakım gerektirmiyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER