TTB: Hekimlerin serbest çalışma hakkı kısıtlanamaz!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Ekim 2022’de Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan ve muayenehanesi olan hekimlerin mesleklerini serbestçe yapabilmelerini engelleyip özel hastanelere mecbur bırakan düzenlemelere karşı birçok ilde.

TTB: Hekimlerin serbest çalışma hakkı kısıtlanamaz!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Ekim 2022’de Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan ve muayenehanesi olan hekimlerin mesleklerini serbestçe yapabilmelerini engelleyip özel hastanelere mecbur bırakan düzenlemelere karşı birçok ilde basın açıklamaları düzenledi. “Muayenehanelere darbe indiren düzenleme kabul edilemez” denildi.

TTB Merkez Konseyi üyelerinin de bulundukları illerde katılım sağladıkları basın açıklamalarında muayenehane hekimlerinin serbest çalışma hakkının kısıtlanmasına tepki gösterildi. Muayenehanelere darbe indirdiği savunulan düzenlemelerin kabul edilemez olduğu dile getirildi. Resmi Gazete'de 6 Ekim'de yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik eleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER