Almanya siber güvenlik şefi, Rus bağlantısı iddiasıyla görevden alındı

Nancy Faeser'ın, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kurum olan BSI Başkanı Arne Schöhnbohm’u görevden aldığı belirtildi.

Almanya siber güvenlik şefi, Rus bağlantısı iddiasıyla görevden alındı

Nancy Faeser'ın, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kurum olan BSI Başkanı Arne Schöhnbohm’u görevden aldığı belirtildi. Bakanlığın, basında çıkan iddialar sonrası ülkedeki en önemli siber güvenlik dairesinin başkanının tarafsızlığına kamu güveninin kalmadığını gerekçe gösterdiği ifade edildi.

Alman Haber Ajansı DPA'nın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne dayandırdığı haberde, iddiaların Faeser ile kurum yönetimi arasındaki güveni de etkilediği söylendi.

Schönbohm hakkındaki iddialar incelenecek

Haberde, bundan bağımsız olarak Schönbohm hakkındaki iddiaların etraflıca inceleneceği ve kapsamlı şekilde değerlendirileceği, inceleme sonuçlanana dek Schönbohm için masumiyet karinesinin geçerli olduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

Schönbohm’un kurucusu olduğu "Almanya Siber Güvenlik Konseyi" adlı derneğe üye bazı bilişim şirketlerinin, Rus istihbaratıyla bağlantıları olduğu ileri sürülmüştü.

Bild gazetesi, Arne Schönbohm’un kurumundaki çalışanlara, derneğin etkinliklerine katılmayı yasakladığını ama kendisinin bir ay önce bu derneğin etkinliğinde konuşma yaptığını iddia etmişti.

"Baltık ülkelerinin ve Doğu Avrupa’nın güvenliği, Almanya'nın güvenliğidir"

 

Almanya'da kripto yükselişte

 

Almanya'da yatırımcı güveni artış kaydetti

 

Almanya'dan Telegram'a ceza yağdı!

 

IMF'den Almanya'ya 2023 kışı uyarısı

 

Macron'dan Almanya'ya enerji konusunda dayanışma çağrısı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER