TTB: Özel hastane çalışanları ücretsiz izne zorlanamaz!

Corona virüsü sürecinde gerekli giderleri azaltmak için sağlık çalışanlarını bedava izne zorlandığına ilişkin fazla sayıda şikayet aldıklarını gösteren Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi,“özel afiyet kuruluşlarının bu dönemde ‘kâr etmediği' gerekçesiyle, sıkın.

TTB: Özel hastane çalışanları ücretsiz izne zorlanamaz!

Corona virüsü sürecinde gerekli giderleri azaltmak için sağlık çalışanlarını bedava izne zorlandığına ilişkin fazla sayıda şikayet aldıklarını gösteren Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi,“özel afiyet kuruluşlarının bu dönemde ‘kâr etmediği' gerekçesiyle, sıkıntıya dayanıklılık külfetinin bütün olarak sağlık durumu çalışanlarına yüklenmesi fırsatçı ve hileli bir tutumdur” açıklamasını yaptı.

“FIRSATÇI VE HAKSIZ BİR TUTUMDUR”

Karşılaşılabilecek çok ağır tablolara karşı sıhhat sistemini bir tam olarak ayakta tutabilmek için o kadar çok önlem alınmaya çalışıldığını belirten TTB Merkez Konseyi, böyle bir dönemde çalışanların sağlık hizmetlerinin dışına çıkarılması kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti.

TTB Merkez Konseyi açıklamasında, “Salt özel sağlık kuruluşlarının bu dönemde ‘kâr etmediği' gerekçesiyle, sıkıntıya dayanıklılık külfetinin iyice sıhhat çalışanlarına yüklenmesi de fırsatçı ve hileli bir tutumdur. Özel sektördeki sıhhat çalışanlarının en çok gereklilik duyuldukları bu dönemde ücretsiz izne zorlanması evrensel hukuka, Anayasa'ya ve Sağlık Bakanlığı'nın pandemiyle ilgili düzenlemelerine aykırıdır” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERTürkiye'deki corona ölümleriyle ilgili TTB'den flaş açıklamaTürkiye'deki corona ölümleriyle ilgili TTB'den flaş yorumlama

“ULUS SAĞLIK KURULUŞLARINA ATANSINLAR”

Konunun hassasiyetinin Sağlık Durumu Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletildiğine kayıtlı açıklamada şu düşünceler paylaşıldı:

* Özel sıhhat kurum ve kuruluşları, sıhhat çalışanlarının talebi olmaksızın ücretsiz izne ayırma işlemlerini hemencecik geri almalı. Sıhhat Bakanlığı da millet sağlığının korunması için aldığı kararlara sahip çıkarak afiyet çalışanlarının bedava izne çıkartılması uygulamalarını önleyecek tedbirleri bir an önce uygulamaya koymalıdır.

* Bu derhal sağlanamadığında, ricası olmaksızın bedava izne ayrılan hekimlerin, talepleri halinde, kamu sağlık kuruluşlarına atanmalarına şipşak olanak sağlanmalıdır.

İLGİLİ HABERBaşakşehir Şehir Hastanesi'ne 'gizemli' açılışBaşakşehir Şehir Halkı Hastanesi'ne 'gizemli' başlangıç
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER