2018'de Beslenme Şekli Değişiyor!

2018'de Beslenme Şekli Değişiyor!

2018'de Beslenme Şekli Değişiyor!

Doç. İsmet Tamer, 2018 yılında Omega-3 yönünden zengin balık yağı, keten tohumu ve çörek otu yağları, enginar ve sarımsak ekstreleri ile beta-glukandan zengin yulaf gibi besinlerin daha popüler olacağını söyledi.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalp ve damar hastalıkları giderek artıyor. Bunun farkında olan insanlar da aşırı kiloyu, obeziteyi, kan şekerini ve dolayısıyla kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yaşam tarzı ve beslenmeden uzak kalmayı, faydalı besinleri de günlük diyetlerine uygulamak istiyorlar. Bu sebeple 2018 yılında omega-3 yönünden zengin balık yağı, keten tohumu ve çörek otu yağları, enginar ve sarımsak ekstreleri ile beta-glukandan zengin yulaf daha popüler olacak.

Yükselen bir diğer trend, bitkisel proteinler olacak. Kalp sağlığını olumsuz etkilediği iddia edilen hayvansal yağların yerini bitkisel ürünler alacak. Bezelye, yeşil mercimek ve diğer baklagiller, yüksek miktarda içerdikleri kaliteli bitkisel proteinin yanı sıra zengin lif, vitamin ve mineral gibi kompleks içerikleri ile geçen sene et sıkıntısı olan ülkemizde sıklıkla tercih edilecekler.

Son zamanlarda moda haline gelen bir detoks yöntemi, olarak günlerce sıvı gıdalarla, sadece taze sıkılmış meyve ve sebze suları ile beslenerek hem toksinlerden temizlenmek, hem de fazla kilolardan kurtulma eğilimi bu sene tercih edilmeyecek gibi gözüküyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER