Acı Biberin Hayati Faydası!

Acı Biberin Hayati Faydası!

Acı Biberin Hayati Faydası!

Binlerce yıl önce doğal ilaç olarak kullanılan acı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Kimimizin ağzına süremediği kimimizin ise ekmek gibi yediği acı biberin nelere iyi geldiğini öğrenince çok şaşıracaksınız.

Acı biber özü ile yapılan ağız yıkama solüsyonları ve burun spreyleri diş ağrısı, bronşit, astım ve migren için reçete edilmektedir. Burun spreyleri kronik burun akıntılarını durdurur hapşırma ve konjesyonu azaltır. Acı biber, sindirime yardım eder, iştah açıcıdır ayrıca kanda şeker ve kolesterolü azaltır ve kanın pıhtılaşmasını engeller.

Acı, şeker hastalığında görülen ayak yanmalarında çok yararlıdır. Akşamları az miktarda yanan yerlere sürüldüğünde ilk üç gün önce yanmayı artırıyor gibi görülse de, uygulamaya devam edildiğinde yanmayı geçirir ve ferahlık sağlar. Sedef hastalığında merhem şeklinde uygulama çok yararlıdır.

Ülser gibi mide rahatsızlıklarına sebep olan mikropları öldürmek için acı biber tüketebilirsiniz. İştah açıcı özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Bu dezavantaj gibi görünse de acı biberin metabolizma hızlandırma ve kabızlığı önleme etkisi daha fazladır. Bu sayede zayıflatıcı özelliği vardır. Ayrıca vücuttaki yağı yakma özelliği de bulunur. Lifli bir yapıya sahiptir. Gün içinde 1 tane yiyeceğiniz acı biber kabızlık sorununa iyi gelir.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER