Asrın Şifa Kaynağı Bu Besinde

Asrın Şifa Kaynağı Bu Besinde

Asrın Şifa Kaynağı Bu Besinde

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gribal hastalıklarda artış olduğunu ifade eden uzmanlar, hastalıktan korunmak için nar suyu tüketilmesi gerektiğini, içeriğindeki birçok yararlı biyoaktif bileşenler sayesinde 'en güçlü' antioksidanlar içerisinde sayılan nar suyunun sofralardan eksik edilmemesi için uyarılarda bulunuyor.

Kış aylarının en sevilen meyvesi nar, küçük, büyük herkesin severek yediği meyvedir. Narın içeriğinde bulunan birçok yararlı biyoaktif bileşenden dolayı çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirten uzmanlar, nar meyvesinin ve suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşıladığını açıkladı. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğunu da belirten Prof. Dr. İnanç, "Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER