Dişlerde Hasara Sebep Olduğu Bilinmeyen 7 Besin

Dişlerde Hasara Sebep Olduğu Bilinmeyen 7 Besin

Dişlerde Hasara Sebep Olduğu Bilinmeyen 7 Besin

Hepimiz beyaz ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak isteriz ve onu elde etmek için birçok yolu deneriz. Sağlıklı ve zararsız görünen ve dişlerimize ciddi zarar veren en yaygın besinlerini biliyor musunuz?

İşte dişlerimize hasar veren 7 besin…

PATLAMIŞ MISIR

Bir kova patlamış mısırda patlamayan taneler mutlaka kalır ve bu patlamayan taneleri çiğnemek dişleriniz için oldukça zararlı. Özellikle zayıf dişlerin aşınmasına yol açıyor.

DOMATES

Turunçgiller gibi domateslerde asidiktir. Bu sadece taze domates için değil aynı zamanda domates sosları içinde böyledir. Domatesin içindeki asit dişlerde hassasiyete sebep olur.

PATATES

İçinde nişasta oranı yüksek olan besinler diş aralarına girip burada donarak diş taşına dönüşür. Ayrıca nişasta ağız içindeki tükürük ile karışınca şekere döner bu da çürüklerin oluşumunu hızlandırır.

CİPSLER

Cipsler ağızda bulunan tükürük sıvısıyla etkileşime geçtiğinde glikoza dönüşen bir tür karbonhidrattır. Ortaya çıkan bu glikoz dişleri çürütür. Ayrıca cipsler ağız içerisinde plak oluşturur.

SAKIZ ÇİĞNEMEK

Şekersiz sakızın diş sağlığına bir tehdidi yoktur diye düşünülür. Bununla beraber diş sağlığına en büyük tehdit şeker değil, sakızın diş taşı ve ağız içi dolgularına yıkıcı etkisidir. Ayrıca sakız çiğnemek ağızda tükürük üretimini yükseltir bu da ağız içi alkaliliği çıkararak dolgu ve mine erozyonuna yol açar.

ÇAY

Herkes çayın kafein içerdiğini biliyor. Fakat çay kafeinden çok flor içerir. Flor dişler için iyi gibi görünse de fazlası diş yapısı için oldukça zararlıdır. Diş sağlığını korumak için günde 4 bardak çaydan fazlasını içmemekte yarar var.

YABANMERSİNİ

Yabanmersini diş yapısına zarar vermese de dişlere mavi rengini verebilir. Tabii ki çok sık yabanmersini yemiyorsanız böyle bir sıkıntı söz konusu değildir.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER