Eski Zamanların Esrarengiz Bitkisi Nazar Otu'nun Faydaları

Eski Zamanların Esrarengiz Bitkisi Nazar Otu'nun Faydaları

Eski Zamanların Esrarengiz Bitkisi Nazar Otu'nun Faydaları

Eski çağlarda büyüyü ve nazarı engellemek için kullanılan nazar otu bitkisinin sağlığımız için de pek fazla faydası bulunmaktadır. Halk arasında neredeyse hiç adı duyulmayan bu bitkinin esrarengiz faydaları var. İşte ülkemizde Orta Anadolu Bölgesi’nde yetişen ve tarihi çok eski dönemlere uzanan nazar otunun yararları…

Nazar otunu, halkımız nazar, büyü gibi durumlardan korunmak ve kurtulmak için yakar ve tütsüsünü kullanırdı. Eski zamanlarda da özellikle şaman dinine mensup olanlar tarafından bu bitki ruhsal arınma için kullanılırmış.

İlginç özellikleri olan nazar otundan arkeologlar eski yerleşim yeri kalıntılarını bulmak için faydalanırlarmış. Çünkü nazar otu fosforik asit bakımından zengin toprakları tercih eder. Fosforik asit ise insan yerleşimlerinin olduğu yerlerde vardır. Bu nedenle höyüklerin, harabelerin hatta mezarlıkların olduğu yerlerde yetişen bir bitkidir.

Nefes darlığı, kalp çarpıntısı gibi sıkıntılar var ise üzerlik otunu kullanımı tavsiye ediliyor.

Parkinson hastalığına karşı faydalıdır.

Afrodizyak etkisi vardır. Kuvveti arttırır.

Saç siyahlaştırıcı etkisi vardır.

NASIL KULLANILIR?

Üzerlik otunun tohumları kurutulup çayı demlenir. Tohumları kavrulup bal ile karıştırılarak tüketilebilir veya su ile karıştırılıp içilebilir.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER