Papatya Çayının Bakın Neye Faydası Çıktı!

Uzun senelerdir bilinen papatya çayının yararları günümüzde h

Papatya Çayının Bakın Neye Faydası Çıktı!

Uzun senelerdir bilinen papatya çayının yararları günümüzde hala etkisini gösteriyor. Uzmanlar bizi her gün yeni bir yararı ile tanıştırıyor. Hazımsızlıktan adet dönemi rahatlamaya kadar pek çok yararı bulunan papatya çayı hakkında bilmediklerinizi sizler için derledik.

Papatya çayını işte bu durumlarda ve bu şekilde tüketin...

GÖZLER İÇİN PAPATYA KOMPRESİ

Göz yorgunluğu sebebiyle göz çevresi koyulaşabilir, göz kapakları şişebilir hatta baş ağrılarına neden olabilir. Bir tutam papatyayı bir kase kaynamış suda biraz demledikten sonra bir bezle veya biraz pamukla gözlerin üzerine koyup 10 dakika kadar bekletmek, göz yorgunluğunun olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağı gibi gözlerin daha sağlıklı görünmesine de yardımcı olacaktır.

HAZIMSIZLIK

Yemeklerin ardından içeceğiniz bir fincan papatya çayı mideyi ve bağırsakları rahatlatarak hazımsızlık ve gaz sorununa engel olacaktır. Küçük çocuklarda yaşanabilecek gaz problemleri için de kendi çayınızdan bir iki tatlı kaşığı içmelerine müsaade edebilirsiniz. Küçük bebeklerdeki gaz problemi içinse emziren annenin papatya çayı içmesi tavsiye ediliyor.

UYKUSUZLUK – STRES

Papatyanın yaygın olan özelliklerinden biri iyi bir sakinleştirici etkiye sahip olması. Kendinizi aşırı gergin hissettiğinizde ya da uykusuzluk çektiğinizde bir veya iki fincan papatya çayı içmek sizi rahatlatacaktır. Bazı kişilerde etkisini daha fazla gösterebildiğinden uyanık kalmanızı gerektirecek işlerden önce papatya çayı içmemeniz öneriliyor. Uykusuzluk problemi için papatya çayı içecekseniz, en iyi zaman yatmadan bir saat öncesidir.

CİLDİNİZİ İYİLEŞTİRİN

Antimikrobiyal özelliğinden dolayı papatya, çok eski çağlardan beri yaraların iyileştirilmesinde yararlanılan bir bitki olmuştur. Demlediğiniz papatya çayını bir pamuk yardımıyla iyileşmekte olan yaralarınıza haricen uyguladığınızda derinin kendisini yenilemesi sürecine destek olmuş olursunuz. Bununla birlikte yüzdeki sivilce izleri ve diğer problemler için de etkilidir, papatya çayını tonik gibi kullanarak birkaç gün üst üste yüzünüzü papatyayla silin, etkisini hemen göreceksiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER