30 sene aradan sonradan ilk kez görüntülenmişti, bitmiş suya gömüldü

Kelkit çayı üzerinde enerji üretmek amacıyla 64 kilometrekare alana 1980-1990 yılları aralarında inşa edilen Kılıçkaya barajı su toplamaya başlamasıyla birlikte Sivas'ın Suşehri ilçesine alt Büyükgüzel köyü sular aşağıda kaldı.

30 sene aradan sonradan ilk kez görüntülenmişti, bitmiş suya gömüldü

Kelkit çayı üzerinde enerji üretmek amacıyla 64 kilometrekare alana 1980-1990 yılları aralarında inşa edilen Kılıçkaya barajı su toplamaya başlamasıyla birlikte Sivas'ın Suşehri ilçesine alt Büyükgüzel köyü sular aşağıda kaldı. Fatih Sultan Mehmet Han vaktinde yapıldığı iddia edilen cami de suların dolmasıyla gözden kayboldu. Geçtiğimiz sene 30 yıl aradan sonradan suların çekilmesiyle ilk önce gün yüzüne çıkarak görüntülenen tarihi cami bu yıl suların dolmasıyla tekrardan gözden kayboldu. Havadan görüntülenen tarihi caminin yalnızca üstteki duvar kısmı görüldü.

Su doldu, tarihi cami kayboldu

İlçe sakinleri suların dolmasıyla tarihi caminin kaybolduğunu belirterek, “Caminin hikayesi şöyle; Fatih Sultan Mehmet Han zamanın da yaptırıldığı söylenmektedir. Daha önce burası ikâmetgâh yeri, köydü. Barajın gelmesi ile birlikte köyler daha yüksek tepelere taşındı. Tarihi caminin de yalnızca çatısı kaldı. Duvarları falan duruyordu. Suların dolması ile birlikte cami ortadan kaybolmak üzere. Ayrıntılarıyla sular aşağıda şuan. Tahmini 50 metre değin daha sular yükselir” dedi.

Iftihar Erden - Nevzat Yücel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER