Su altının iki zehirli türü bir arada görüntülendi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Su altının iki zehirli türü bir arada görüntülendi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yeni müşteri korona virüs (Covid-19) tedbirleri zarfında takriben 3 ay denizden uzaktan kaldıklarını söyledi.

Gökoğlu,yasağın kaldırılmasıyla yaklaşık 22 metre derinliğe deniz akvaryumu borusunun bulunduğu bölgeye dalış gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Kiloluk aslan balığı"

Borunun dipte kalması için konulan her beton parçasının yanına aslan balıklarını görüntülediklerini dile getiren Gökoğlu, “Korkmaya gerek değil. Onlarda insanları gördüğü süre saklanıyorlar zaten. O saklandıkları bölgeye ayağınız girerse, yada bir çarpma olursa şayet hasar verir. Durup dururken gelip aslan balığı insana zarar vermez.”dedi.

Gökoğlu, görüntü mesafesinin olduğu su aşağıda uzun bir aradan sonradan bir kilonun üstünde birkaç tane aslan balıkları görüntülediklerini kaydetti.

İkisi bir arada

Sarp Kayalık alanda ve deniz dibinde salına salına ilerleyen aslan balıkları görsel bir şölen oluşturdu. Bir görüntüye ise aslan balığının, yeniden zehirli bir cins olarak tanıdık ve toplu şekilde yem yiyen balon balıklarına hücum etmek için yaklaştığı görüldü. İki tür bir vakit birlikte görüntülere yansıdı.

Caretta carettada uyurken yakalandı

öte yandan Gökoğlu, borunun dibinde uyuyan bir caretta carettayı da görüntüledi. Kendisine yaklaşıldığını ayrım eden caretta caretta kafasını kaldırıp, çabuk bölgeden uzaklaştı.

Aslan balığı hakkında

Doğal hayat alanları Hint-Pasifik Okyanusu ve Kızıldeniz'de mercan resifleri olan avcı, etobur bir balıktır. Pektoral (göğüs) yüzgeçlerinde yer alan zehirli dikenlere sahiptir. Bu sırt yüzgeçlerindeki dikenimsi yapılar zehirlidir. Aslan balığı bu yapıları ile bir canlıyı sokması halinde öldürebilir. Aslan balıkları alımlı renkleri, abartılı yüzgeçleri, kırmızı ve esmer çizgileriyle tuz su akvaryumlarında beslenebilen bir balıktır.

İsa Akar - Huriye Ferah Vanlı
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER