Basketbol Tahkim Mahkemesi, korona virüs kılavuzlarını yayınladı

Kılavuzlar, mevcut korona virüs salgınının niçin olduğu doğaüstü durum düşünülerek, basketbola daha fazla hukuki katiyet kazandırmak nedeniyle; BAT Başkan Yardımcısı Prof.

Basketbol Tahkim Mahkemesi, korona virüs kılavuzlarını yayınladı

Kılavuzlar, mevcut korona virüs salgınının niçin olduğu doğaüstü durum düşünülerek, basketbola daha fazla hukuki katiyet kazandırmak nedeniyle; BAT Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ulrich Haas, BAT Başkan Yardımcısı Raj Parker ve bütün BAT hakemleri kadar hazırlandı. Kılavuzlar, reel ve potansiyel BAT kullanıcılarına, davalarda rehberlik karşılamak ve basketboldaki dostça anlaşmaları kolaylaştırmak için tasarlandı.

Son 10 yılda 1500'den fazla basketbol vakasına karar veren bağımsız bir tahkim mahkemesi olan BAT, bir BAT hükmü içeren sözleşmelerden kaynaklanan mali anlaşmazlıklarda karar verecek. FIBA bu sözleşmelerde veya anlaşmazlıklarda taraf değildir ve FIBA'nın rolü, kesinleşen BAT kararlarının taraflarca gerçekleştirilmesini sağlamakla sınırlı bulunuyor.

FIBA, bütün oyuncuları, antrenörleri, menajerleri ve kulüpleri, yaşamakta olduğumuz özgün koşulların farkında olan olmaya ve muhtemel olduğu ölçüde, karşılıklı imtiyazlarla anlaşmaya varmaya özendirme etmekte.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER