Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kaderi haziranda belli olacak

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını gösteren Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, “Bütün dünya fazla kayda değer bir süreçten geçiyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kaderi haziranda belli olacak

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını gösteren Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, “Bütün dünya fazla kayda değer bir süreçten geçiyor. Yağlı güreş bizim kültürümüz. Özellikle Kırkpınar 659 takvim bir geçmişe sahip. Biz bu organizasyonun yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oysa, Bilim Kurulumuz ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleriyle, Spor Bakanlığımızın alacağı kararlar fazla manâlı. Kırkpınar konusunda 6 Haziran tarihinde yapacağımız toplantıda net bir sonuç ortaya çıkacaktır" dedi.

"Güreşçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz"

Korona virüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması geldiği günden bu yanlamasına çok önemli bir çalışmanın altına imza attıklarını belirten Musa Açık Fikirli, “İl temsilcilerimizle birlikte hemen harekete geçtik. Güreş ailesinin içinde yer almış bütün 65 yaş ve üzeri büyüklerimizi kapı kapı dolaşarak ziyaret ettik. Bu noktada ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık” diye konuştu.

'Evde kal ama tembel kalma' sloganı çerçevesinde 65 yaş ve üzeri güreşçiler için spor malzemesi ve kondisyoner eşliğinde video hazırlayarak adreslerine gönderdiklerini açıklayan Aydın, “Yüzlerce büyüğümüzün evde kaldıkları zaman içerisinde spor yapmalarını sağlıyoruz. Bütün ülkemizde 65 yaş ve üzeri güreşçilerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Yasak sona erene değin da yanlarında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Rehavete kapılmamamız lazım"

Sıhhat Bakanlığı'nın sistematik ve özverili çalışmaları çerçevesinde dünyaya misal bir şekilde korona virüsle uğraş ettiklerini vurgulayan Okumuş, “Ilk Önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Afiyet Bakanımız Fahrettin Koca almak üzere gece gündüz demeden çalışan bütün sağlık çalışanlarımızı kutluyoruz. Her gün fazla güzel sonuçlar geliyor. Ama bu sonuçlar bizi asla rehavete sokmamalı. Hemen Şimdi bu sıkıntıdan bütün olarak kurtulmuş değiliz. Yetkililerin tüm uyarını dikkate alarak mümkün olduğunca evde kalmalı ve gerekli olmadıkça evden çıkmamalıyız. Unutmamak gerekli oysa bu süreçten ancak birlikte olursak kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER