TFF, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü' hazırladı

TFF, korona virüs salgınından dolayı oynanmayan maçların başlama ihtimaline karşı bir teklif protokolü yayınladı.

TFF, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü' hazırladı

TFF, korona virüs salgınından dolayı oynanmayan maçların başlama ihtimaline karşı bir teklif protokolü yayınladı. Hazırlanan önerilerde karşılaşmalar başlamadan önce yapılacak olan hazırlık sürecinden müsabakaların başladığı döneme değin olan kısımda kulüplerin ne gibi önlemler almaları gerektiği anlatıldı. TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"TFF Sağlık Kurulu kadar yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Önerge Protokolü" hazırlandı.

Bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Yarışma Dönemi ve Artı Deneme Senaryosu olmak üzere farklı alanlara yönlendirilmiş belli başlı bölümlerden oluşuyor.

Liglerin oynanması sürecindeki bütün fazlara ilişkin incelemeler tamamlanırken protokolün, "Genel Prensipler", "Hazırlık Dönemi - Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi" ile "Pozitif Deneme Senaryoları"nı taşıyan ilk kısmı yayınlandı.

Sağlık Kurulu; Sağlık Durumu Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.

Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Durumu Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Durumu Müdürlüğü meslek birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına karşın kararı sonrasında uygulamaya konulacak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER