Türk devletleri, Turan Kupası'nda yer alacak

Ön hazırlık çalışmalarına başlanılan, çoğu üniversiteden çok manâlı profesörlerin organizasyonun planlamasında yer aldığı Turan Kupası'na 11 Türk devletinden birçok takımın katılması hedefleniyor.

Türk devletleri, Turan Kupası'nda yer alacak

Ön hazırlık çalışmalarına başlanılan, çoğu üniversiteden çok manâlı profesörlerin organizasyonun planlamasında yer aldığı Turan Kupası'na 11 Türk devletinden birçok takımın katılması hedefleniyor. İçlerinde UEFA'nın organizasyonlarında bulunan Qarabağ, Neftçi, Karagandy, Aktobe ve UFA gibi çoğu takımın bulunduğu Türk devletleri, bu kupayla birlikte kendilerine yeni bir idareli gelir oluşturacaklar.

Gelirin açık havada Türk devletleri arasındaki kulüplerde oyuncu ve teknik direktör alışverişi, veri paylaşımı ve çoğu konuda etkileşim de turnuvanın temel hedeflerinden biri olarak göze çarpıyor. Turan Kupası, rol model olarak Euroleague'i benimsiyor. Organizasyon için 12 akademisyen ve spor dünyasından belli birçok isim de destek veriyor. Planlama ve program yapıldıktan sonradan tanıtımı yapılması planlanıyor.

Araştırmalar tamamlandıktan sonradan yapılması planlanan Turan Kupası ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Sadece Türk devletlerinin takımlarının katılacağı sürdürülebilir bir kupa oluşturmak istediklerini söyleyen Teoman, "Bu turnuva tamamen Türk devletlerinde takımların varlığını ve bilinirliğini arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede Türk devletlerinin futbol takımlarının gelişimine katkıda bulunacak" dedi.

Ozan Buğra Koşar
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER