Octo Istanbul’un Menüsü Şef Şafak Erten ile Yenileniyor

Büyüleyici manzarası ve yenilikçi gastronomik teknikleri bir araya getirerek misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi sunan, İstanbul’un seçkin lezzet destinasyonu Octo İstanbul, Executive Chef Şafak Erten'in yönetiminde heyecan verici bir dönemi duyurmaktan mutluluk duyuyor.

Octo Istanbul’un Menüsü Şef Şafak Erten ile Yenileniyor

Tarihi Yarımadanın karşı konulamaz panaromasına ev sahipliğiyapan Octo Istanbul’un yeni Executive Chef’i Şafak Erten;sürdürülebilir, yerel kaynak kullanımını önemseyen ve yemeğin anlatıgücünü vurgulayan yeni bir bakış açısı getirdiği menüsünümisafirlerine sunmaya başlıyor. Denizin bereketli hazinelerinden vedoğanın zengin sunumlarından ilham alan Şef Şafak Erten, Octo İstanbul’da damakları şenlendirmeyi ve duyuları büyülemeyi vaateden bir mutfak yolculuğuna davet ediyor.



Şef Şafak Erten'in öncülüğünde, Octo Istanbul, deniz ve doğanınzenginliklerini fark yaratan lezzetlerin derinliğiyle birleştirerek, yenilikçi veetkileyici bir menü sunmaya hazırlanıyor.

Şef Şafak Erten'in yeni menüsü, denizin gizemlerine ve doğanıncömertliğine bir saygı duruşu niteliğinde olup, sürdürülebilirliğe sonsuzbağlılık ve yerel üreticilere derin bir saygı ile hazırlanmıştır. Şef Erten, "Bu menü, sadece bir yemek değil, aynı zamanda deniz ve doğanınbütünlüğünü yansıtan bir hikâye. Ve bu hikâyeyi misafirlerimle paylaşmakbenim için gerçek bir ayrıcalık." diyerek yaklaşımını özetliyor.

Octo Istanbul’un gastronomik yolculuğunda her tabak, Şef Şafak Erten’inimzasını taşıyor ve misafirlerini denizin cömert armağanlarıyla tanıştırmayadavet ediyor. Restoran, Akdeniz'in taze esintilerini yansıtan Tatlı Mısır veLimon Otu Çorbası gibi başlangıçlarla lezzet serüvenine başlıyor. Ardından, Ev Yapımı Kuskuslu Deniz Mahsülleri Yahnisi ve ŞarapSoslu Midye gibi vurucu lezzetlerle devam eden ara sıcaklar, Şefinmasalsı anlatısını sürdürüyor.

Ana yemeklerde ise, yerel balıkçılardan temin edilen taptaze deniz ürünleriöne çıkıyor. Külde Ahtapot, Yöresel Porçinili Patates Kreması veEge’nin taze salataları ile servis edilirken; Tatlı Kereviz Püresi veLimonlu Safranlı Risotto ile sunulan Izgara Levrek gibi başyapıtniteliğindeki lezzetler, her bir ısırıkta misafirlere Akdeniz'in zenginmirasının özünü hissettiriyor. Menüde Ev Yapımı Deniz MahsüllüLinguine

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER