Akıllı telefonlarda rekor düşüş

Araştırma firması Gartner'in son çalışmasına göre, 2020'nin birincil üç ayında zeki telefon satışları, Koronavirüs salgınının etkisiyle, küresel olarak %20 oranında gerilemiş durumda.

Akıllı telefonlarda rekor düşüş

Araştırma firması Gartner'in son çalışmasına göre, 2020'nin birincil üç ayında zeki telefon satışları, Koronavirüs salgınının etkisiyle, küresel olarak %20 oranında gerilemiş durumda. Bu gerilemenin, karantina kararları ve ekonomik belirsizlik sebebiyle tüketicilerin zaruri olmayan harcamalarını kısmalarının bir sonucu olduğu söylenebilir.

Gartner kıdemli araştırma analisti Anshul Gupta'nın söylediğine tarafından Koronavirüs salgını, küresel akıllı telefon pazarının "şu esas kadarki en fena gerilemesini" yaşamasına sebep oldu. Öne meydana çıkan çoğu Çinli üretici ve Apple, Çin'deki fabrikalarının geçici kapanmasından ve karantina kararları sebebiyle eksilen tüketici harcamalarından ciddi bir şekilde etkilendi.

Dünya'nın en büyük zeki telefon satıcıları Samsung, Huawei ve Apple'ın her biri, birincil çeyrek satışlarında rekor bir düşüş kaydettiler. Samsung bu düşüş sırasında birincilik konumunu korumayı başardı ve Gartner'ın belirttiği üzere, daha sert bir düşüş yaşamamasının sebebi "Çin'deki sınırlı varlığı" oldu.

Gartner, geçtiğimiz haftalarda da PC, tablet ve cep telefonları gibi cihazların dağıtımının bu sene salgın nedeniyle küresel olarak %13,6 düşeceğini varsayım etmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER