AMD Ryzen 5000 APU geliyor

AMD'nin yaklaşmakta olan yeni nesil işlemci ailesi Ryzen 4000'leri beklemeye devam ederken, AMD'nin ayrı bir platform üstünde daha çalıştığı ortaya çıktı.

AMD Ryzen 5000 APU geliyor

AMD'nin yaklaşmakta olan yeni nesil işlemci ailesi Ryzen 4000'leri beklemeye devam ederken, AMD'nin ayrı bir platform üstünde daha çalıştığı ortaya çıktı. Masaüstü sınıfı için "Cezanne"  ve "Van Gogh" kod adıyla görünen yeni APU'lar, AMD'nin Zen 3 ve Zen 2 platformuna dayanıyor.

AMD'nin gelecek masaüstü APU'ları olarak belirtilen yeni işlemciler, online olarak sızmış durumda. Şu lahza bu 2 yeni işlemcinin test aşamasında olduğu bahis edilirken, bunlardan "Cezanne" kod adlı APU, Zen 3 tabanlı olacak, "Van Gogh" ise Zen 2 mimarisini temel alacak. Bunlardan Cezanne, Vega 20 GPU ile desteklenecekken, Van Gogh ise Navi 21 GPU ile güçlendirilecek.

Muhakkak bunlar şimdilik AMD'nin gelecek APU'larına dair ortaya meydana çıkan birincil bilgiler, herhangi bir kesinliği bulunmuyor. Fakat AMD'nin yine bu 2 işlemcisiyle beraber yüksek performans, düşük zorlama tüketimi ve yerinde fiyatı amaçladığı da biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER