Apple için yeni dönem başlıyor

Apple, yıllardır dedikodusu yapılan ARM tabanlı Mac'lerin gerçek olacağını WWDC'de duyurdu. Firmanın ARM işlemciye geçmesinin getireceği en kayda değer avantajlardan bir tanesine, düşük kuvvet tüketimi olacak.

Apple için yeni dönem başlıyor

Apple, yıllardır dedikodusu yapılan ARM tabanlı Mac'lerin gerçek olacağını WWDC'de duyurdu.

Firmanın ARM işlemciye geçmesinin getireceği en kayda değer avantajlardan bir tanesine, düşük kuvvet tüketimi olacak. Apple'a göre bu, performansta herhangi bir kayıp olmadan gerçekleşecek. Firma, iPhone'un A serisi işlemcileri ve Watch'un S serisi işlemcilerinde olduğu gibi, Mac'lerin işlemcilerinin de yalnızca Mac için tasarlanacağını söylüyor. Bunun yanında Apple, doğal uygulamaların çalışacağının sözünü veriyor. Bunu Windows on ARM platformunda görememiştik, fakat Apple, Final Cut Pro gibi bütün birinci parti uygulamaların ilk günden çalışacağını söylüyor. Microsoft Office ve bazı Adobe uygulamaları gibi üçüncü parti uygulamalar, şimdiden ARM platformunu destekliyor.

Ama tüm uygulamalar ilk günden güncellenmiş olmayacağından Apple, bu noktada Rosetta 2'yi devreye sokuyor. Bununla bütün uygulamaları ARM platformunda çalıştırabileceğiniz belirtiliyor. Firmaya kadar uygulamalar, yükleme sonrasında "tercüme ediliyor".

Apple'a göre uygulamaların doğal olarak çalışması için düzenlenmesi, birçok süre geliştiricilerin sadece birkaç gününü alacak. Firma, bazı durumlarda kodları Xcode'da yeniden derlemenin yeteceğini söylüyor.

Apple, ARM işlemcili Mac'lerin 2020'nin sonunda piyasaya sürüleceğini, bununla beraber hala Intel tabanlı bazı Mac'lerin planlandığını ve bütün geçişin iki sene süreceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER