Apple'dan büyük bağış

Apple'dan büyük bağış

Apple'dan büyük bağış

Apple, geçtiğimiz günlerde North Coralina Üniversitesi'ne 1.000 adet akıllı saat bağışladı. Apple'ın amacı North Coralina Üniversitesi'nin, başta Blumia Nevroza olmak üzere çeşitli beslenme bozukluklarına sahip kişilerin tedavilerine katkıda bulunmak. Akıllı saatler, söz konusu rahatsızlıklardan muzdarip 1.000 kişinin nabızlarını anbean kontrol edecek. Apple'ın amacı hastaları ve hastabakıcıları ciddi bir sorun gerçekleşmeden önce uyarabilmek.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Peki en ölümcül yeme bozukluğu Blumia Nevroza nedir? Tıpta beslenme bozukluğu olarak bilinse de; Blumia Nevroza ciddi bir tehlike. Blumia Nevroza özellikle yüksek kalorili besin tüketimin ardından, hastaların istifra ederek bu kalorileri besinden atma isteği olarak nitelendirilebilir. Bu kişiler diyet hapları, idrar söktürücü gibi ilaçlar kullanıyor. Temelinde güçlü psikolojik ögeler yatıyor: Major depresyon, insanların "çok kilolusun" gibi tepkileri ve duygu durum bozuklukları...

Apple Watch, North Carolina'nın çalışmasının sadece bir bölümünü oluşturuyor. Araştırmaya katılan kişilere, gen ve mikrobiyom setleri de veriliyor. Katılımcılar buna ek olarak günlük 10 dakika ayırarak diyet biçimlerini, amaçlarını ve gün boyunca neler yaptıklarını kaydetmek zorundalar. 

Elbette nabız ölçer ile donatılmış tek giyilebilir cihaz Apple Watch değil. Ancak teknoloji devi, büyük bir üniversite ile işbirliği yaparak kendisine büyük bir reklam fırsatı sağlayabilir.

Önceki HaberTrump'tan "Adını Hiç Duymadım" Açıklaması Sonraki HaberDaha Ucuz Bir Pixel 3 Geliyor: Pixel 3 Lite
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER