Bir oyun, ilk olarak hap haline geldi

Bildiğimiz oyunlardan birazcık farklı olabilir ancak EndeavorRX, ABD'de "uyarı eksikliği hiperaktivite bozukluğuna (DEHB)" yönelik bir ilaç olarak satılabilen ilk oyun oldu. Akili Interactive kadar geliştirilen iPhone ve iPad oyunu, ABD Yiyecek ve İlaç Dairesi'nin (FDA) kararıyla 8 ve 1.

Bir oyun, ilk olarak hap haline geldi

Bildiğimiz oyunlardan birazcık farklı olabilir ancak EndeavorRX, ABD'de "uyarı eksikliği hiperaktivite bozukluğuna (DEHB)" yönelik bir ilaç olarak satılabilen ilk oyun oldu.

Akili Interactive kadar geliştirilen iPhone ve iPad oyunu, ABD Yiyecek ve İlaç Dairesi'nin (FDA) kararıyla 8 ve 12 yaş arasındaki çocuklar için çare olarak reçete edilebiliyor. Oyunun DEHB üstünde gerçekten bir etkisinin olup olmadığının 600 çocuk ile denendiği belirtiliyor. Firmaya tarafından bir çalışma, çocukların üçte birinin oyunu günde 25 dakika, haftada beş defa oynadıktan daha sonra dikkat eksikliği azalıyor. Araştırmanın oyun geliştiricisi için çalışan doktorlar tarafından yapıldığını belirtelim.

The first FDA-approved prescription video game: EndeavorRX (Trailer)The first FDA-approved prescription video game: EndeavorRX (Trailer)read more beygir theverge.com

Buna rağmen araştırmaya göre oyunun DEHB tedavileri karşısında yeterli bir alternatif olacağına dair delil henüz yok. yine de bir oyunun davet, eğitim ya da alıştırma dıştan bir amaçla kullanıldığını görmek garip.

EndeavorRX'in önündeki adım, oyunun hakiki anlamda yayınlanması olacak. Oyunla ilgilenenler, şirketin buradaki bekleme listesine katılabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER