En iyi yapay zeka filmleri!

Suni zekayı konu alan filmler geçmişten bugüne en hayran eden film türlerinden.

En iyi yapay zeka filmleri!

Suni zekayı konu alan filmler geçmişten bugüne en hayran eden film türlerinden. Büyüyen teknoloji ile birlikte yapay zekadaki gelişim herkesin ilgisini çekiyor. "Gelecekte yapay akıl insanlığın sonu olacak mı?" ya da "Yapay akıl daha ne kadar gelişebilir?" tartışmaları devam ederken, bu konuda senaristlerin hazırladığı filmler de epeyce etkileyici...

Sizler için IMDb puanı yüksek, geçmişten bu güne en takdire değer suni zeka konulu filmleri bir araya getirdik. İşte en iyi 21 suni zeka filmi! 

TAU (2018)

IMDb Puanı: 5,8

Tau filmi konusu nedir? Bir mucit tarafından, deneylerinde denek olarak kullanılmak üzere kaçırılan Julia, yüksek emniyet önlemleri ile çevrelenen bir evden kaçmak için, bilim insanı Alex tarafılan geliştirilen suni akıl Tau ile arkadaş olur. İlk zamanlar sahibinin emirlerinden dışarı çıkmayan Tau, zamanla Julia'ya karşısında bir yakınlık hisseder ve Julia'nın evden kaçmasına tezgâhtar olmaya çalışır.

 tau

S1M0NE (2002)

IMDb Puanı: 6,1

Simone filmi konusu nedir? Kendi 'gişe filmini' yapıp uzun zamandır hayalini kurduğu şan basamaklarını tırmanma hayalini gerçekleştirme hevesindeki bir yönetmen, umut bağladığı başrol oyuncusunun film setini bırakıp gitmesi üzerine yıkılır. Derin bir bunalıma doğru sürüklenen yönetmeni bu depresyondan kurtaran şey ise, sanal ortamda yaratılmış, kaprissiz bir aktris olan Simone olacaktır. Simone, günden güne ünlenirken kendi hakkındaki gerçekleri gizlemeye çalışacaktır. Simone, ayrıca yönetmenini keza de kendini derin bir vicdansal çıkmazın içerisine dürüst sürükleyecektir.

 simone

INFINITY CHAMBER / ÖLÜMSÜZLÜK ODASI(2016)

IMDb Puanı: 6,2

Infinity Chamber filmi konusu nedir? Bir hükümlü senelerdir bir hapishanede tıkılı kalmıştır. Fakat bu şart ona göre değildir. Artık son noktaya gelmiştir. Bu zamandan sonra onun hâlâ burada kalma gibi bir şansı yoktur. Ne yapıp edip bu delikten çıkmalıdır. bir kere bir şeyi kafaya koyan bu adam yapmadan bakımlı duramayacak olan kişilerdendir. Lakin bu hapishanenin her şeyi otomasyon ile denetim edilmektedir. Yani her şey bilgisayarla yapılmaktadır. Bu durumu saf dışı bırakmanın tek yolu ise tekrar bir bilgisayardır.

 chamber

I AM MOTHER (2019)

IMDb Puanı: 6,7

I Am Mother filmi konusu nedir? I Am Mother, bir robot kadar büyütülen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Dünya, büyük bir yıkımla karşıya karşıyadır. İnsan nesli, dünya üzerinden yok olup gitmiştir. İnsan nüfusunun tükenmesinden daha sonra, dünya nüfusunun baştan yenilenmek için özel bir robot tasarlanır. Anne adı verilen bu robot, genç bir kızı büyütmekle görevlidir. İkisi aralarında zamanla oluşan ilişki, yaralı bir yabancının gelişiyle ayrı bir hal alır. Yabancının gelişi ile birlikte ondan dış dünya ile ilgili bilgiler bölge genç kız, her şeyi sorgulamaya başlar. Anne, gerçeklere ulaşmayı kafasına koyan genç kızı engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır.

 mother

THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY / OTOSTOPÇUNUN GALAKSİ REHBERİ (2005)

IMDb Puanı: 6,8

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy konusu nedir? Ütopik bir evrende geçen filmde, dünya içinde yaşayanların haberi olmaksızın yok olmak üzeredir. Arka plandaki korkunç planları bir şekilde keşfeden kişi ise Arthur Dent olacaktır. Arthur Dent normal bir sabaha uyandığı günlerden birinde, üzerinden otoyol geçeceği için istimlak edilen evinin yıkılmasını durdurmak için kendisini yıkım araçlarının önüne siper eder. Bu ufak olayın ardında yatan gerçek ise son derece ürkütücüdür. Galaksiler arası yapılacak bir otoyol laf konusudur ve dünya bu otoyolun tam orasında yer almaktadır. 'Otostopçunun Galaksi Rehberi' isimli bir yayının dünya ayağındaki muhabiri olan Ford Prefect, Arthur'u bulup onu galaksiler arası bir yolculuğa çıkarır. Arthur bu maceralı gezi sırasında hayata dair birçok şeyin anlamını her yerde yorumlayacaktır.

 galaksi

TRON (2010)

IMDb Puanı: 6,8

Tron filmi konusu nedir? Kült bilgisayar oyunundan uyarlanan ilk filmin arkasında, onarılmış ve göz alıcı görsel efektleri arkasına almış, 3D ileri teknoloji macerası TRON Efsanesi'nde, Kevin Flynn'in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu Sam Flynn, babasının ortadan kayboluşunu araştırır ve kendini babasının 25 yıldır yaşadığı Tron'un dijital dünyasında bulur.

 tron

CHAPPIE (2015)

IMDb Puanı: 6,8

Chappie filmi konusu nedir? Yakın bir gelecekte geçen hikayede, mekanik robotlardan oluşan polis güçleri, devletin baskıcı tutumu ile sistemin yegane kollukkuvveti haline gelmiştir. Ancak, ahali gitgide usandıkları bu robotlara karşı koymaya hazırlığındadıdrlar. Bu robot polislerden birisi, bir çete göre çalınır ve yazılımcı Deon kadar bitmiş programlanır. Deon ilk kez kendi namına düşünen ve hisseden bir robot yapmayı başarır. Chappie adını bölge bu robot kısa zaman içerisinde düzene ve insanlığa karşısında bir korkutma olarak algılanacaktır....

 chappie

PASSENGERS / UZAY YOLCULARI (2016)

IMDb Puanı: 7,0

Passengers filmi konusu nedir?  Pratt'in hap ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston'ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri kadar yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora'yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston'ın Aurora'nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak.

 passengers

IMDb Puanı: 7,1

nedir? Eski bir hırsız olan Frank'ın iki çocuğu vardır ve onlar babalarının bundan böyle yalnız yaşayamayacağını düşünürler. böylece çocukları Frank'a, yürüyen ve konuşan, ev işlerinde tezgâhtar olabilecek bir robot hediye ederler.
Frank ilk olarak bu hediyeyi istemese de zamanla alışırı ve robotla dostluk kurar. Fakat bu dostça dostluk zamanla fena olaylara yol açacaktır. Frank, bu robotu kafasında tasarladığı büyük bir soygunda kullanmayı planlar.

 ROBOT FRANK

I, ROBOT / BEN, ROBOT (2004)

IMDb Puanı: 7,1

I, Robot filmi konusu nedir? 2035 yılı toplumda robotların büyük rol oynamaya başladığı bir zamandır. Bu koşullar altında, sahiden robot fobisi olan, Chicago Polis Ofisi'nden Del Spooner için yaşam gitgide artarak zorlaşmaktadır. Daha da kötüsü hemen şimdi bir ceza davasını üstlenmiştir ama söz konusu davada katilin bir robot olmasından şüphelenilir. Bilim adamı Dr Miles Hogenmiller'ın ölümü incelenmektedir. Bilim adamının, ölümünden kısa bire zaman öncesine kadar sıcacık bir proje üzerinde çalışmakta olduğu anlaşılması mümkün. Her ne kadar sıradan bir dedektif işi gibi görünse de bu defa gerçek ziyadesi ile ürkütücüdür.

 robot

A.I. ARTIFICIAL INTELLIGENCE / YAPAY ZEKA (2001)

IMDb Puanı: 7,2

A.I. Artificial Intelligence filmi konusu nedir? 11 yaşında, kendi halinde bir çocuk olan David'in diğerlerinin öbür olmasının bir nedeni vardır. Fakat tıpkı bir insan gibi davrandığı ve kendi de insan olduğuna inandığı için sahiden suni zekaya sahip bir robot olduğu zahmetsizce anlaşılmamaktadır. David, çocuğu olmayan ailelere, canlı ve ciddi bir oyuncak olarak bahşedilen bir araçtan başka hiçbir şey değildir. Bunun farkına varmasıyla birlikte, gerçekliğine kavuşmak isteyecek ve bunun için tehlikelerle batmış bir yolculuğa çıkacaktır.

 ai

MINORITY REPORT / AZINLIK RAPORU (2002)

IMDb Puanı: 7,6

Minority Report filmi konusu nedir? Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bir takım teknolojik aygıtlar doğru cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır. Anderton'ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, aniden tersine döner. Anderton'ın şefi olduğu bölüm, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı bundan böyle av olmuştur... Şimdiye değin kölesi olduğu sistem bundan böyle John'un başının belası haline gelmiştir.

  REPORT

ALPHAGO (2017)

IMDb Puanı: 7,8

AlphaGo filmi konusu nedir? Film, Google Deepmind kadar geliştirilen ve go oyunu oynayan alphago isimli bilgisayar programının (suni akıl) 2016 yılında dünyadaki en iyi alphago oyuncusu olan lee sedol'la karşılaşmasının reel hikayesini konu edinmektedir.

ALPHAGO 

MOON / AY (2009)

IMDb Puanı: 7,9

Moon filmi konusu nedir? Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmede gezegenimizi besleyen manâlı enerji kaynaklarından olan Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yeralmaktadır. Bu meşakkatli görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır. Görevi esnasında başına şanssız bir kaza geliverir. Uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam'i kuvvet zamanlar beklemektedir. Neyse ancak Ay'da sürüklemek zorunda olduğu çile günlerinin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızıyla özlem gidermeye ramak kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty'den diğer kişilerle konuşabilecektir. Bağlı ki sanssızlıklar Sam'in peşini bırakmaz çünkü bu defa da sağlığından olmuştur. Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini zeka unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlayışlı olmak için savaşmaya başlayacaktır.

 MOON

HER / AŞK (2013)

IMDb Puanı: 8,0

Her filmi konusu nedir? Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir yer alan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan daha sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Hatasız bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece cazibeli bir bayan olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve yaşam üstüne sorduğu sorularla birlikte öbür bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, ağır ağır hayatın neşelendirici yanlarını ayrım etmeye başlarken suni zeka programıyla arasındaki ilişki de derece derece tuhaflaşır.

 HER

THE TERMINATOR / TERMİNATÖR (1984)

IMDb Puanı: 8,0

The Terminator filmi konusu nedir? Terminatör, çekildiği dönemden fazla uzaktan bir gelecekte, 2029 yılında geçmektedir. Fütüristik filmde yeryüzü artık robotlar kadar denetleme edilen ve bu robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin yaşadığı bir gezegendir. Makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta, sadece daha artı zinde olmanın peşindedirler. bu nedenle zekice bir plan yapan makineler, geçmişi değiştirmeye karar verirler; bu nedenle kendi istedikleri türde bir geleceğe sahip olabileceklerdir. İnsanlık direnişinin eski önderlerinden Sarah Connor'ı öldürmesi için tasarlanan Terminatör isimli android, kadını öldürerek, gelecekte insanlığın direniş önderi olacak oğlu John Connor'ın doğmasını da alıkoymak için geçmişe gönderilir.

 Terminator

BLADE RUNNER / BIÇAK SIRTI (1982)

IMDb Puanı: 8,1

Blade Runner filmi konusu nedir? Bıçak Sırtı, çekildiği yıldan fazla uzaktan bir dönemde, 2019 yılında, dünyanın artık distopik bir yaşam alanı haline geldiği bir dönemde geçer. Tyrell gibi heybetli imalatçı firmalar Replikant isimli, dış görünüş olarak insan tarzında ayırt edilemeyen robotlar üretmektedirler. Dünya dışı kolonilerin güvenli olmayan ve yasadışı işlerinin halledilmesi için kullanılan bu robotlar, Blade Runners isimli özel polisler tarafından yakalanmaktadır. Bilirkişi bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bıraktığı bir esnada, Los Angeles'a gelen bir grup replikantı tutmak için verilen son bir görevi kabul eder. Ama iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları teşhis etmek hiç kolay olmayacaktır.
Bilimkurgu türünün üstadı Ridley Scott'ın başyapıtlarından biri olan film, distopik film türünün öncüllerinden biri olmasının yanı sıra bilimkurgu türünün de en kayda değer örneklerinden biri olarak kabul görür.

 BLADE

2001: A SPACE ODYSSEY / 2001: BİR UZAY DESTANI (1968)

IMDb Puanı: 8,3

2001: A Space Odyssey filmi konusu nedir? 2001: Uzay Macerası'nda bir grup primat ıssız bir yerde yemek için tartışma etmektedirler. Kavgaları, bir anda yanıbaşlarında beliren gizemli siyah bir taş nedeniyle bölünür. Bir Anda beliren bu taş, primatların ilk kez alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan hafıza kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.
2001'de, bir önceki sahneden 4 milyon sene sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Keza de ay yüzeyinde. Sinyaller Jupiter'e gitmektedir.

 SPACE

METROPOLIS (1927)

IMDb Puanı: 8,3

Metropolis filmi konusu nedir? Metropolis'te, insanlık bundan böyle ikiye ayrılmıştır. Yeraltında makinelerle birlikte yaşayan sınıf ve yukarıda daha konforlu bir hayat süren yönetici derslik. Yeraltında yaşamış işçiler engebeli bir hayat sürerken, idareci derslik konforlu bir hayat sürer. Hayatlarından oldukça hoşnut olan yönetici derslik, hayat mücadelesi veren yeraltındakilerin durumu öyle de önemsemez. Lang, ayrılmış toplumsal yapıyı, insanı bir aşktan yola çıkarak, uzlaştırmaya çalışır.

 METROPOLIS

WALL·E (2008)

IMDb Puanı: 8,4

WALL·E filmi konusu nedir? Vol.i, günümüzden fazla uzaktan bir gelecekte geçmektedir. Filmde, insanoğlu fazla kirlenme sebebiyle Dünya'yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle cepheli dünyayı temizleme görevi şirin bir robota, Vol.i'ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i'nin yalnızlığı, diğer bir robot olan Eve'nın gelmesiyle son bulur. İki şirin robotun arasında filizlenen acıklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

 WALL E

THE MATRIX (1999)

IMDb Puanı: 8,7

The Matrix filmi konusu nedir? Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan realite... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus'un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus'u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tamamiyle kavrayamadığı şeylerin yaşamını teftiş ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

MATRIX

En iyi Netflix dizileri listesi! IMDb puanına kadar unutulmaz 25 film 0 puan bölge Netflix filmi En iyi uzay filmleri listesi! En iyi 'paralel evren' filmleri En iyi aksiyon ve kabahat filmleri! En iyi 15 Türk komedi filmi!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER