Helin Avşar'ın belalısı hakkında karar çıktı!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Hülya Avşar'ın kardeşi Helin Avşar, kendisini rahatsız edip gözetlediğini ileri sürerek Ömer Akbaba'dan şikayetçi olmuştu.

Helin Avşar'ın belalısı hakkında karar çıktı!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Hülya Avşar'ın kardeşi Helin Avşar, kendisini rahatsız edip gözetlediğini ileri sürerek Ömer Akbaba'dan şikayetçi olmuştu. Avşar, "Mahalledeki şarküteriye beni sormuş ve 'Onunla görüşeceğiz, beni işten kovdurttu, ekmeğimle oynadı, hesabımız bitmedi' biçiminde tehditler savurmuş. Bu kişiyi evimi gözetlerken gördüm" demişti. Duruşma, en son 10 Kasım 2017 günü akşam s18.00 sıralarında Avşar'ın evini gözetlerken ayrım edilen Akbaba'nın, dört ay süreyle Helin Avşar'a yaklaşmamasına karar vermişti. Savcılık ise, şikayet üzerine Akbaba'ya korkutma ve şahısların huzurunu bozma suçundan 3 yıla değin hapis istemiyle dava açmıştı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ömer Akbaba hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce bir rapor sunulmuştu. Raporda, 'atipik psikoz' denilen psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğu saptama edilen Akbaba'ya canice verilmesine yer olmadığına karar verilmişti. Mahkeme, Akbaba hakkında emniyet tedbiri uygulanmasına, koruma ve çare amaçlı yüksek güvenlikli sağlık durumu kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasını hükmetmişti. Tedavinin ardındaki hastane, mahkemeye Akbaba'nın tehlikeliliğinin kayda değer ölçüde azaldığını bildirdi. Mahkeme, Akbaba'nın bağımsızlık bırakılmasına karar verdi. Ama Akbaba, 5 sene süreyle ve 6 ayda bir, Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesi Psikiyatri Kliniğine veya bölgesindeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tıbbi denetleme ve takibine devam etmesine hükmetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER