"Evde kalmak" Microsoft'a yaradı

Microsoft, 31 Mart tarihinde biten 2020 parasal yılının üçüncü çeyreği için kazanç raporunu dün duyurdu.

Microsoft, 31 Mart tarihinde biten 2020 parasal yılının üçüncü çeyreği için kazanç raporunu dün duyurdu. Işyeri, bu kazanç duyurusunda oyun üyelik hizmeti Xbox Game Pass'in Dünya genelinde 41 ülkede 10 milyon üyeyi geçtiğini ve Xbox Live'ın ise yaklaşık 90 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu de açıkladı.

Bu sayılar, oyunların popüler bir ziyafet türü olduğu, birçok insanın evde kalmak zorunda olduğu bir dönemde gelmiş durumda. Keza COVID-19 salgınının yayılması ile beraber Xbox Game Pass üyeleri kalabalık ile daha fazla etkileşim gösteriyor. Microsoft, Game Pass üyelerinin Mart ayından beri 23 milyon arkadaş eklediklerini, bunun da arkadaşlık oranında %70 çoğalma anlamına geldiğini söylüyor.

Tüm bunlara ek olarak, daha öncesine göre iki kat daha artı oyun oynanıyor ve özellikle çok oyunculu oyunda %130 oyun süresi artışı söz konusu. Bu çoğalma, çok oyunculu oyunların %240 büyüme gösterdiği Afrika ve Orta Doğu'da bilhassa öne çıkıyor ve bu bölgelerin derhal gerisinde da %163 çoğalma ile Avusturalya ve Yeni Zelanda geliyor. En küçük çoğaltma ise fazla oyunculu oyunların %49 büyüme yaşadığı Asya'da görülüyor.

Xbox Game Pass, hizmetin konsol ve PC sürümlerinde 100'den artı oyuna sahip ve bunların tamamı, hizmete aza olmanız ile beraber ek bir ödenti olmadan oynanabiliyor. Bu hizmetin amacı oyunculara yeni oyunları deneme şansı vermekti ve görünene göre işe yarıyor. Microsoft'un söylediğine kadar oyuncular, Game Pass'e katıldıktan sonradan %40 daha artı oyun oynuyor ve Game Pass üyelerinin %90'ı, huysuz halde denemeyecekleri oyunları da oynuyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER