Fujitsu 2020 vizyonunu açıkladı

Fujitsu, tüm paydaşlarının bu belirsiz zamanlarda dijital dönüşümde nasıl daha pozitif başarı elde edebileceklerini belirleyerek 2020 Teknoloji ve Hizmet Vizyonu'nun lansmanını yaptı.  Fujitsu'nun duyurduğu bu yeni vizyonu dahilinde; COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla, yaşam.

Fujitsu 2020 vizyonunu açıkladı

Fujitsu, tüm paydaşlarının bu belirsiz zamanlarda dijital dönüşümde nasıl daha pozitif başarı elde edebileceklerini belirleyerek 2020 Teknoloji ve Hizmet Vizyonu'nun lansmanını yaptı. 

Fujitsu'nun duyurduğu bu yeni vizyonu dahilinde; COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla, yaşamlarımız, ekonomilerimiz ve toplumlarımız üstünde güya görülmemiş bir etkiye sebep oldu. Buna ilave olarak, iklim değişikliğinden çabuk kentleşmeye ve yaşlanan dünya nüfusuna dek, birçok toplumsal zorluklarla karşısında karşıyayız. Ayrıca, hatalı bilgilerin yayılması ve gizlilik ihlali gibi dijital ortamlarda karşılaşılan yeni riskler de karşımızda. Dijital teknoloji, insanların yaşama ve alıştırma şeklini kayda değer ölçüde değişim gücüne sahip. Bu gücü, bu zorlukları çözmek ve dünyamızı daha iyi ülkü getirmek için kullanmalıyız. Fujitsu, dijital dönüşümün gerçek değerinin bu fikirde yattığına inanıyor. Dijital dönüşüm, mevcut işletmelerin toplumsal hedefler doğrultusunda tekrar düzenlenmesine yol açacak şekilde değişimi sağlayacaktır. 

Dijital dönüşümle ilgili olgu çalışmaları ve iş liderleriyle gerçekleştirilen küresel anket sonuçlarının da dikkate alındığı Fujitsu Teknoloji ve Hizmet Vizyonu 2020, işletmelerin dijital teknolojiler tamamen nasıl her tarafta yapılanarak topluma değerinde katabileceklerinin altını çiziyor.

Fujitsu Teknoloji ve Hizmet Vizyonu 2020'nin Özeti

İşletmeler tekrar toplumla benzer düzleme getirilmeli

İş dünyası, bilim ve teknoloji, yaşam kalitesi ve endüstriyel gelişimin iyileştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. bununla beraber, çevresel sorunlar ve kişisel verilerin ihlali gibi sosyal konuları da beraberlerinde getirdiler. Bu şartlar aşağıda küresel ölçekte hareket eden iş liderlerinin zihniyetleri çabuk değişiyor. Fujitsu kadar yapılan ankette, meslek liderlerinin yüzde 90'ından fazlası, kuruluşlarının orta ve uzun vadede sürdürülebilir olabilmesi için topluma layık katması gerektiğini söylüyor.

Bu zorlu zamanlarda, şirketlerin iş hedeflerini sosyal hedeflerle ilişkilendirmesi gerektiğini belirtiyorlar. Buna tarafından, şirketlerin topluma sunduğu ürün ve hizmetlerin bununla birlikte topluma değer katan bir yanının zorunlu ışık halkası geldiği görülüyor.

Fujitsu, dijital teknolojilerin şirketlerin hedeflerine ulaşmalarında hayati bir rol oynadığına inanıyor. Bir şirket, çabuk değişen sosyal ve idareli ortama karşılık verebilmek için elastik ülkü gelmeli ve topluma daha artı layık katan güvenilir bir yapıya dönüşmelidir.

Güvenilir meslek yapısı oluşturmak için üç adım

Fujitsu, işletmeleri dijital değişim aracılığıyla topluma layık katacak şekilde başkalaşmak için üç adım öneriyor:

1.Dijitale hazır olun: kuruluşları dijital mutasyon stratejilerini oluşturmaya ve iş operasyonlarını dijital teknolojiyi kullanmaya yönlendirin

2.Mevcut meslek yapısının dönüşümü: iş yapısının amacını ve değerini her tarafta tanımlayın ve topluma değer sunmak için işletmenizi sürekli olarak dönüştürmeye devam edin

3.Ekosistemi parçası olmak üzere meslek modelinin evrimi: mevcut işletmeleri reformcu hizmetlerle ve emrindeki sektörlerdeki diğer meslek ortaklarının hizmetleriyle birleştirerek insanlara ve topluma daha fazla değer katacak bir meslek modeli oluşturun

İnovasyon ile güven yaratmak

Milyarlarca insan ve işlerin birbirine bağlı olduğu çağdaş toplumlarda, verilere duyulan güven, bilgi işleyen ve kararlar veren teknolojiye güven, veri ve teknoloji kullanan kuruluşlara güven artan bir şekilde ağırlık kazanıyor. Fujitsu'nun oluşturduğu inovasyon, toplumda güven yapı ederek dünya çapında sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Fujitsu, şirketlerin yönetimi için karar önerileri sunan 'Geniş Öğrenme' adı verilen açıklanabilir Suni Akıl teknolojisi, karışık sorguları çözen 'Digital Annealer', tehlikesiz ve şeffaf data dağıtımı sağlayan Blockchain teknolojisi 'Connection Chain' de dahil elde etmek üzere özgün teknolojiler geliştiriyor. Kendisini dijital dönüşüm ortağı olarak konumlayan Fujitsu, müşterilerinin dönüşüm yolculuklarında muavin olarak birlikte güvenilir bir gelecek sağlamayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER