Galakside kaç ufo uygarlık var?

Geniş kapsamlı bir araşırma, galaksimizde 30'dan artı ufo medeniyetinin bulunabileceğini söyledi. Araştırma, Dünya'ya aynı şartların oluştuğu gezegenlerde yeryüzündekine benzer bir evrimin gerçekleştiği varsayımına dayanıyor.

Galakside kaç ufo uygarlık var?

Geniş kapsamlı bir araşırma, galaksimizde 30'dan artı ufo medeniyetinin bulunabileceğini söyledi.

Araştırma, Dünya'ya aynı şartların oluştuğu gezegenlerde yeryüzündekine benzer bir evrimin gerçekleştiği varsayımına dayanıyor. Araştırmanın bir diğer varsayımı, akıllı yaşamın oluşması için takriben 5 milyar yıl geçmesinin gerektiği Bu durumda Samanyolu Galaksisi'nde düzinelerce uzaylı medeniyetinin olabileceği söyleniyor.

İnsanlar metalin varlıklı olarak bulunduğu ortamda geliştiğinden araştırma, diğer gezegenlerde de aynı şartların gerekliliğini varsayıyor.

Araştırma içten söylüyorsa bile, gezegende yaşamış canlılarla etkileşimde bulunmak bügün için imkansıza yakın. Potansiyel medeniyetlerden birinin sıradan uzaklığının 17.000 ışık yılı olduğu belirtiliyor.

Nottingham Üniversitesinden Profesör Christopher Conselice'e tarafından araştırmanın sonuçları, sadece hayatın oluşumu hakkında değil, kendi medeniyetimizin ne dek süreceği konusunda da ipucu verebilir. Conselice'e kadar zeki hayata sık sık rastlanıyorsa, bu bizim medeniyetimizin birkaç yüz yıldan çok daha uzun süredir var olduğu anlamına gelecek. Oysa eğer galaksimizde hiçbir faal uygarlık yahut, bu bizim için uzun vadede fena bir anlam taşıyor. Araştırmacıya tarafından hiçbir şey bulmasak bile, "kendi geleceğimizi ve kaderimizi" arıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER