İnsanlar, kendi modemleriyle mutlu

Birçok internet servis sağlayıcısı (ISS), bir internet tarifesine aza olmanız ile beraber kendi modemlerini ve yönlendirici (router) donanımlarını sağlıyor.

İnsanlar, kendi modemleriyle mutlu

Birçok internet servis slayıcısı (ISS), bir internet tarifesine aza olmanız ile beraber kendi modemlerini ve yönlendirici (router) donanımlarını sağlıyor. Ancak bir takım kullanıcılar, bunun yerine kendi modemlerini almayı seçiyor. Kendi donanımınızı kullanıyor olmanız daha seri ve daha kolay bir kullanım sunan seçeneklere erişmenize imkan tanıyor.

Her sene takriben 180.000 tüketiciyi düzinelerce endüstri ve yüzlerce işyeri hakkında ankete çağıran American Customer Satisfaction Index (Amerika Alıcı Memnuniyeti Endeksi – ACSI) tarafından düzenlenen en son anket de bu durumu destekler nitelikte. ACSI bu yıl birincil kere, ev içi Wi-Fi memnuniyeti anketinde özellikle ISS'lerin donanımı ile karşılaştırıldığında kendi donanımını kullanan şahısların deneyimlerinin nasıl değiştiğine odaklandı. Anket çeşitli ölçütleri yoklama ederken tüketicilerden bunların parça başına 1 ile 100 aralarında puan vermeleri isteniyordu. Her puan alanında da kendi donanımını kullanan tüketiciler daha hoşnut görünmekteydi.

Memnuniyetteki en büyük uçurum ise masraf alanındaydı. Kendi ağ donanımlarını kullanan tüketiciler, satın alımlarından 100'de 72 memnun gözükürken, ISS donanımını kullananlar ile 66 puanında kaldı.

Diğer ölçütler daha yakın olsalar da, ISS donanımı her kategoride geride kaldı. Kendi modem veya yönlendiricilerini bölge tüketiciler donanımın yeniden başlama hızından (74 vs 69), hizmet güvenilirliğinden (75 vs 71) ve menzilinden (75 vs 72) daha memnunlardı. Kullanıcılar, ağlarının güvenliği hakkında hemen hemen benzer puanı verdi (75 vs 74).

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER